Primarul Cătălin Cherecheș prezent la evenimentul privind trecerea în rezervă a domnului General de brigadă Marin Bancoș,șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș!

Primarul Cătălin Cherecheș prezent la evenimentul privind trecerea în rezervă a domnului General de brigadă Marin Bancoș,șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș!


„Am avut onoarea să fiu gazda unui eveniment emoționant, trecerea în rezervă, după 30 de ani de activitate dedicați României, a domnului General de brigadă ing. Marin Bancoș, șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare și un prieten drag al familiei mele. Îi mulțumesc domniei sale pentru onoarea de a fi parteneri de suflet în acest moment festiv pentru Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale, dar și pentru municipiul Baia Mare și județul Maramureș.
Am avut privilegiul de a avea alături de noi unul dintre puținii români care prin har, dragoste de România, desăvârșit parcurs academic și profesional, este un garant de nădejde al protejării și funcționării Statului Român, domnul General – locotenent ing. Ionel – Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Alături de noi au fost parteneri, colegi, prieteni, reprezentanți ai celor mai importante instituții din Baia Mare și din Maramureș, împreună cu care împărțim cea mai frumoasă menire: de a fi în slujba cetățenilor și a țării.
Pentru mine a fost un moment pe care nu l-am privit și nu l-am trăit doar prin prisma calității dăruite de comunitate, aceea de a fi primar al municipiului Baia Mare, ci și prin filtrul a ceea ce înseamnă Cătălin. Am văzut în sală câțiva oameni foarte speciali pe care îi privim cu toții cu admirație, respect și bucurie. Împreună, am onorat anii serviți și dedicați comunității și țării noastre de către domnul General de brigadă ing. Marin Bancoș, șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș, la ceremonia de trecere în rezervă și predarea comenzii.
Îi amintesc aici pe domnii prof.univ.dr Ștefan Gonczi, prof.univ.dr.Teodor Ardelean, Directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare; General de brigadă Marius Noje, Șeful Direcției Regionale de Informații Maramureș; Comisar – șef Florin Coman, Șeful Inspectoratului Teritorial la Poliției de Frontieră Sighetu Marmației; Comisar-șef Mihai Gherman, Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș; Colonel Pop Marius, Serviciul de Protecție și Pază; doamna Dana Borcuti, Prim-Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș; Domnul judecător Lucian Verdeș, Președintele Tribunalului Maramureș; domnul Călin Chilat, Directorul Direcției Județene a Finanțelor Publice Maramureș – ANAF; Prof.univ.dr. Petrică Pop-Sitar, Prorector al Universității Tehnice Cluj-Napoca, alături de reprezentanții administrației locale și județene și conducătorii celorlalte instituții importante în viața comunității.
Acești oameni sunt priviți cu admirație, poate nu analizând calitățile profesionale care îi desavârșesc, pentru că majoritatea nu avem căderea și competența de a face acest lucru, dar cu siguranță în acești oameni vedem, simțim exemplul de bun simț, de oameni care sunt OAMENI.
Îi mulțumesc domnului General Marin Bancoș pentru modul în care care am simțit ca primar echilibrul adus în comunitatea noastră băimăreană, maramureșeană, echilibrul adus în tot ceea ce înseamnă momente delicate în care structurile, instituțiile importante ale Statului Român care activează în municipiul Baia Mare aveau, cred eu, nevoie de un om care, în tăcere, dar cu foarte multă pasiune, profesionalism și cu dragoste față de România, să adune șefi de instituții, oameni, să genereze o mare familie a celor care țin în echilibru Baia Mare, Maramureșul și prin implicarea dânșilor, România, conferind siguranță poporului român. Domnul General Bancoș este un adevărat exemplu și îi mulțumesc pentru modul în care și-a îndeplinit rolul de echilibru în comunitate, familie, dar și pentru cum a construit și dezvoltat echipa STS Maramureș în cei 30 de ani.
În acest moment, nu pot să nu mă gândesc la cum am fost crescut și de către cine am fost crescut. Văd foarte multe similitudini între ceea ce a lăsat tatăl meu în comunitate și ceea ce a construit, a depus pentru comunitate domnul General Bancoș. Pentru mine a fost și este un reper și consider că drumurile pe care ni le-am intersectat din perspectivă profesională și personală nu s-au încheiat.
Mă gândesc acum la inspirația pe care a avut-o un om cu vastă experiență si cu rezultate remarcabile în managementul autorității locale, Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, de a promulga legea zonelor metropolitane, o structură impecabil regândită și care are acum instrumentele pentru a genera dezvoltare coerentă, orientată spre “lumea nouă”, cu toate provocările și necunoscutele ei. Dar dezvoltarea are nevoie și de un cap limpede. Cred că un astfel de om, precum domnul General Bancoș, poate să aducă echilibru și eficiență și în autoritatea locală și județeană, așa cum a adus profesionalism și bun simț, echilibru în instituția pe care a slujit-o slujind România.
Simt că tot ceea ce înseamnă această construcție umană și profesională foarte bine șlefuită, finisată, pe care, iertați-mi nuanța pe care o folosesc, construcție pe care o numim Marin Bancoș, are doi piloni foarte bine consolidați: colegii domniei sale, alături de care a făcut performanță și s-a dedicat României, aici mă refer la structurile naționale și la colegii de aici, din Maramureș și al doilea pilon important, într-un fel pilonul care se va bucura cel mai mult de atenție de acum înainte: familia.
Cu această ocazie, i-am oferit doamnei Bancoș un buchet de flori în semn de mulțumire și respect din partea mea și a comunității băimărene.
Am remarcat, așa cum în Maramureș domnul General Bancoș a adus echilibru, la nivel național, prin profesionalismul și prin experiența, prin modul așezat de a coordona, privi și organiza tot ceea ce înseamnă această familie a Serviciului de Telecomunicații Speciale și nu numai, pentru că acest rol vine și cu relaționarea cu alte instituții și cu alți oameni care în tăcere înseamnă români adevărați, am făcut un gest din partea comunității băimărene, a mea, a primarului, dar și din partea colegilor din Consiliul Local: i-am conferit domnului General – locotenent ing. Ionel – Sorin Bălan o diplomă de recunoștință pentru ceea ce domnia sa face pentru România și pentru colegii domniei sale care sunt în parteneriat cu noi, cum este și domnul Bancoș, un parteneriat pentru comunitate.
I-am mulțumit pentru că a onorat prin prezența sa un cetățean de onoare al municipiului Baia Mare și mi-aș dori foarte mult să îl păstreze în suflet și în minte cei care conduc instituțiile din județul Maramureș, care aduc bine comunității și românilor.
Ștafeta a fost predată colonelului Daniel Mic, de acum șeful Direcției de Telecomunicații Speciale Maramureș, căruia îi urez mult succes în noua activitate și îl asigur de tot sprijinul, deschiderea și colaborarea din partea mea și a administrației publice locale.”, a transmis primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.