Primarul  Cătălin Cherecheș pune suflet pentru bunici:  Servicii medicale și sociale gratuite pentru 300 de vârstnici din Baia Mare

Primarul  Cătălin Cherecheș pune suflet pentru bunici:  Servicii medicale și sociale gratuite pentru 300 de vârstnici din Baia Mare

Vârstnicii băimăreni cu probleme de sănătate, mobilitate dar şi fără aparţinători în jurul lor se vor bucura de servicii medicale şi sociale la domiciliu sau în centre speciale, prin intermediul a două proiecte derulate de Primăria Municipiului Baia Mare .

Asistenţă medicală la domiciliu, masă caldă în sistem de catering, monitorizarea la distanţă a stării de sănătate prin intermediul ceasurilor inteligente, echipamente pentru exerciţii fizice montate în aer liber şi voluntariat cu tinerii, sunt doar câteva dintre facilităţile de care se vor bucura seniorii băimăreni.

Scopul acestor proiecte este în primul rând îmbunătăţirea calităţii vieţii, promovarea egalităţii de şanse şi combaterea discriminării pentru “bunicii” mai puţin norocoşi care suferă şi de boală şi de singurătate.

Astfel, 170 de seniori cu probleme grave de sănătate şi lipsă de mobilitate vor beneficia de asistenţă medicală şi socială la domiciliu, prin proiectul “Pune suflet pentru bunici”. În atenţia municipalităţii se află în principal persoanele cu afecțiuni acute și/sau cronice, care au împlinit vârsta de 65 de ani, prezintă o capacitate limitată de a se deplasa şi se află în situaţii de dependenţă şi/sau risc de excluziune socială.

Vârstnicii vor beneficia, în mod gratuit, de cel puţin un consult la domiciliu o dată pe lună, de monitorizarea stării de sănătate dar şi de servicii medicale conexe precum kinetoterapie, fizioterapie sau logopedie.

În plus, se vor selecta 35 de vârstnici cu problemele cele mai grave de sănătate care vor primi câte o brăţară de monitorizare a sănătăţii. Brăţările inteligente transmit printr-o aplicaţie informaţii despre parametrii fiziologici ai beneficiarilor, în timp real, către echipa de proiect şi aparţinători. Această abordare de monitorizare constantă a stării de sănătate şi transmiterea de alerte reprezintă o metodă inovativă ce va fi pusă în practică prin acest proiect.

Valoarea totală a acestui proiect este de 600.000 euro din care 2%, adică aproape 12.000 euro o reprezintă contribuţia proprie a Municipiului Baia Mare, conform baiamare.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.