Primarul Cătălin Cherecheș și Consiliul Local – înlesniri pentru agenții economici la plata taxelor și impozitelor restante

Primarul Cătălin Cherecheș și Consiliul Local – înlesniri pentru agenții economici la plata taxelor și impozitelor restante

 La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, plenul Consiliului Local a aprobat în ședința ordinară din 11 martie acordarea unui pachet de facilități fiscale persoanelor juridice care prevede eșalonarea la plata impozitelor si taxelor locale. Astfel, persoanele juridice care achită integral obligațiile bugetare principale restante, precum și persoanele juridice care au solicitat și au obținut eșalonarea la plata obligațiilor bugetare restante pentru o perioadă de până la 12 luni, vor beneficia de scutirea de la plata majorărilor de întârziere datorate până la data acordării eșalonării, aferente obligațiilor eșalonate/achitate.

Persoanele juridice care au solicitat și au obținut eșalonarea la plata obligațiilor bugetare restante pentru o perioadă de la 13 la 24 luni, vor beneficia de reducerea cu 50% a majorărilor de întârziere datorate până la data acordării eșalonării, aferente obligațiilor eșalonate. Totodată persoanele juridice care au solicitat și au obținut eșalonarea la plata obligațiilor bugetare restante pentru o perioadă de la 25 la 36 luni, nu vor beneficia de scutirea, respectiv, reducerea majorărilor de întârziere aferente obligațiilor eșalonate.

În urma analizei evidențelor fiscale ale Municipiului Baia Mare s-a constatat că vor beneficia de facilitatea acordată, un număr de aproximativ 220 persoane juridice.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.