Primarul Cătălin Cherecheș:marcăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice prin noi măsuri și inițiative concrete pentru seniori!

În Baia Mare, marcăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice prin noi măsuri și inițiative concrete pentru seniori!

„Aniversăm astăzi Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și, în timp ce unii pot doar să transmită mesaje cu această ocazie, în Baia Mare venim înaintea seniorilor cu vești bune! Nu mai amintesc toate proiectele și inițiativele din ultimii zece ani, ci doar cele din ultima perioadă. La propunerea mea, la penultima ședință, Consiliul Local a aprobat majorarea sprijinului de la 500 la 2000 de lei pentru seniorii băimăreni care aniversează în acest an Nunta de Aur. Mai mult, am majorat de la 50 la 150 de lei și valoarea tichetelor sociale pe care le oferim anual, de când sunt primar, pensionarilor cu venituri modeste și persoanelor cu dizabilități. Aceste tichete pensionarii urmează să le primească zilele acestea, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, respectiv de Crăciun și de Paști.
Iar acum a doua realizare recentă și de bun augur pentru seniori: o zonă de sport și de relaxare, cu aparate specifice, în inima Parcului Municipal Regina Maria.
Proiectul promovează viața activă pentru beneficiarii Proiectului „Respect pentru bunici”, derulat de Municipiului Baia Mare și implementat prin Direcția de Asistență Socială Baia Mare. Activitățile puse aici la dispoziția seniorilor băimăreni sunt variate, în concordanță cu vârsta și starea lor fizică. Punem accent pe gimnastica de întreținere și reabilitare fizică cu echipamentele și aparatura achiziționată în cadrul proiectului, pentru menținerea unei vieți active. Echipamentele sunt montate în natură, mai exact în imediata vecinătate a Centrului Social “Regina Maria” din Parcul cu același nume, pentru a menține relația cu mediul înconjurator precum și ca activitate terapeutică. Valoarea echipamentelor achiziționate se ridică la aproximativ 100 000 de lei. Mișcarea în aer liber face parte din programul de activități conceput cu scopul de a promova bunăstarea beneficiarilor și de a contribui la creșterea calității vieții acestora. Este o mulțumire foarte mare să vedem cum seniorii noștri, care știu mai bine ca oricine cât de important este să faci mișcare pentru a menține un nivel optim de sănătate și tonus fizic, folosesc deja cu bucurie aceasta zonă special amenajată pentru ei.”, a transmis primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.