Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș: Clădirea dezafectată a Casei Tineretului din municipiul Baia Mare devine de astăzi o pată de culoare a zonei!

Clădirea dezafectată a Casei Tineretului din municipiul Baia Mare s-a transformat într-o operă de artă , datorită talentului a doi artiști plastici belgieni.

În cadrul seminarului de artă stradală ce s-a desfășurat în Baia Mare, o lucrare de mari dimensiuni de pe peretele Casei Tineretului s-a finalizat cu succes, o lucrare de artă urbană ce a făcut parte din calendarul oficial al programului „Baia Mare Capitala Tineretului din Romania”.

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a menționat :“Clădirea dezafectată a Casei Tineretului din municipiul Baia Mare devine de astăzi o pată de culoare a zonei după ce doi artiști plastici belgieni ajutați de către artiști plastici maramureșeni au realizat o lucrare de mari dimensiuni pe peretele acestui imobil. Acțiunea a avut loc în cadrul unui seminar de artă stradală, aducând astfel arta contemporană mai aproape de public și înfrumusețând în același timp ambientul urban al municipiului Baia Mare. Inaugurarea lucrării de artă urbană a făcut parte din calendarul oficial al programului „Baia Mare Capitala Tineretului din Romania”. Nu doar Casa Tineretului va fi animată prin artă urbană, urmând ca pe viitor mai multe clădiri dezafectate să devină o pată de culoare datorită talentului tinerilor.

Vreau să le mulțumesc celor de la Interact Club Baia Mare pentru tot ceea ce fac pentru comunitatea noastră de tineri. Este un punct de plecare pentru ceea ce vom lansa începând de mâine în oraș, când vă vom prezenta locurile în care se va aproba realizarea unor astfel de lucrări de artă stradală. Eu cred că o manifestare liberă a artei în municipiul nostru este esența a ceea ce înseamnă 120 de ani de artă plastică în municipiul Baia Mare și acest lucru trebuie continuat într-o manieră modernă, într-o manieră pe care tinerii să o accepte și să o promoveze și noi să nu facem altceva decât să îi susținem.

Le mulțumesc și artiștilor pentru acest prim pas simbolic de artă liberă, de artă urbană în orașul nostru, dar și celor care sunt partenerii noștri la proiectul pe care l-am început împreună și îl vom continua, cel de Capitală a Tineretului din România în perioada 2018-2019, dar și proiectul de vârf, respectiv Capitala Europeană a Tineretului în 2022.Trebuie să energizăm orașul și comunitatea, și nu doar partea tânără a comunității ci să îi scoatem din casă și pe cei mai în vârstă, pe bunicii și părinții noștri, și să le arătăm că au de ce să fie mândri. Comunitatea și orașul nostru se vor dezvolta doar prin energia venită din această zonă tânără.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.