Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş: Nu voi permite ca oraşul să devină o ‘groapă de gunoi’!VIDEO

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a declarat luni, în timp ce asista la dărâmarea unor locuinţe improvizate, construite ilegal în vecinătatea gării, că nu va permite ca oraşul să devină o ‘groapă de gunoi’ doar pentru că unele persoane nu respectă norme elementare de conduită.

‘Baia Mare nu este un oraş care să fie groapa de gunoi a cuiva, nu este un oraş care să fie batjocorit de anumite categorii îndoielnice din punct de vedere moral şi social. (…) Le mulţumesc cetăţenilor că ne-au sesizat aceste lucruri’, a afirmat Cherecheş.

El a spus că unii cetăţeni, îndeosebi romi, îşi construiesc locuinţe la periferia oraşului sau în imediata vecinătate a unor cartiere, creându-le o stare de disconfort celorlalţi.

Publicată de Cătălin Cherecheș pe 5 Martie 2018

‘De foarte multe ori, cei care nu respectă regulile comunităţii noastre încearcă să-şi amplaseze tot felul de cocioabe pe aici. Am dispus demolarea şi evacuarea lor din această zonă, salubrizarea zonei. (…) Voi urmări personal ca în această zonă să realizăm atât asfaltarea drumului, cât şi crearea unei zone verzi, civilizată, salubrizată. (…) Vrem să-i descurajăm pe cei care consideră că trebuie să-şi ţină copiii în mizerie şi-n frig, în astfel de condiţii şi pe cei care nu respectă regulile de igienă şi curăţenie să se amplaseze în astfel de zone’, a spus primarul.

Edilul-şef a menţionat că pe lângă demolarea locuinţelor improvizate, majoritatea din lemn şi carton, vor mai avea loc asemenea acţiuni şi în alte zone a oraşului.

‘Pe parcurs o să mai intervenim în zonele cu probleme ale municipiului Baia Mare – Craica, Pirită, Ferneziu şi Gării -, pentru că trebuie să punem odată punct acestei debandade cu aşa-zisa comunitate a celor defavorizaţi, care de fapt se defavorizează singuri prin mizerie, nemuncă, prin modul în care vor să se plaseze ei în afara legii, în afara regulilor de igienă, de bun-simţ şi de respect faţă de ceilalţi oameni din acest oraş’, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare le-a cerut cetăţenilor să sesizeze atât administraţia, cât şi Poliţia Locală de fiecare dată când observă persoane care îşi construiesc locuinţe improvizate la periferia oraşului sau în vecinătatea cartierelor de locuinţe.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.