Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş:”Membrii comunităţii rome reprezintă un potenţial important pentru economia locală, dacă sunt ajutaţi şi pregătiţi corespunzător”

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş:”Membrii comunităţii rome reprezintă un potenţial important pentru economia locală, dacă sunt ajutaţi şi pregătiţi corespunzător”

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat pentru AGERPRES, că la nivelul comunităţii de romi din oraş există un potenţial economic, de forţă de muncă, iar această oportunitate trebuie folosită.

‘Legat de comunitatea romă, cred că nu trebuie să intrăm într-o zonă de isterie sau de prostie (…) Am, totuşi o mulţumire că undeva la aproape 1.000 de copii romi au fost luaţi de mână de către autoritatea locală şi au fost duşi la şcoală, la grădiniţă (…) E un pas important. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, sigur ne-am fi lovit cu toţii mult mai intens de stare infracţională ridicată în oraş’, a declarat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a admis că membrii comunităţii rome reprezintă un potenţial important pentru economia locală, dacă sunt ajutaţi şi pregătiţi corespunzător.

‘Din perspectivă economică, cred, comunitatea romă este o oportunitate şi o să folosesc această oportunitate, de forţă de muncă, de forţă de muncă care trebuie să fie educată, trebuie să fie dirijată, învăţată să muncească, învăţată să respecte nişte reguli’, a spus Cătălin Cherecheş. El a precizat că sunt angajaţi romi la un mare producător de mobilă din oraş, dar şi în alte societăţi comerciale

Edilul a recunoscut că asigurarea apei calde în locuinţele sociale puse la dispoziţie de administraţia locală reprezintă o problemă pe care intenţionează să o rezolve, mai ales că ar ajuta la integrarea socială.

‘Dacă e să vorbim despre integrare (…) care credeţi dvs că e cel mai important pilon al integrării pentru comunitatea romă? Cel mai important punct pentru a integra comunitatea romă este una singură, magică: apa caldă ! Atât. După ce rezolvăm problema asta, o să vedeţi că toate celelalte se rezolvă’, a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai arătat că primăria municipiului Baia Mare intenţionează construirea unui nou cartier social în care să locuiască atât romi, cât şi alte persoane cu un statut social mai modest.

În municipiul Baia Mare trăiesc peste 3.500 de romi în cartierele periferice Pirită, Craica, Ferneziu, dar şi în imobile de pe fosta platformă industrială Cuprom. AGERPRES / (A – autor: Leontin Cupar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.