Primarul orașului Baia Sprie prezent la evenimentul dedicat istoriei mineritului european din Slovacia, orașul Banska Stiavnica!

Primarul orașului Baia Sprie, Bîrda Sebastian Alin și o parte din membrii Asociației Mineritului Maramureșean, înființată la inițiativa sa, a reprezentat Baia Sprie, Maramureșul și țara la cea mai importantă manifestare dedicată istoriei mineritului european din Slovacia, orașul Banska Stiavnica.

„Anul acesta a avut loc a 14-a ediție a întâlnirii minerilor și a siderurgiștilor la care au participat unsprezece țări cu peste 700 de participanți la care se estimează peste 10.000 de spectatori.
Orașul gazdă, Banska Stiavnica, este declarat patrimoniu UNESCO, aici fiind înființată de către Maria Tereza, prima Academie de Minerit, Metalurgie și Silvicultură din lume în anul 1762.
Obiectivul acestui festival este de a păstra vie istoria, tradiția și obiceiurile legate de minerit, importanța și aportul pe care acesta l-a adus la dezvoltarea civilizației europene.
Am retrăit împreună obiceiurile medievale, parte firească și din istoria noastră, și imnul minerilor din Baia Sprie răsunând mândru în orașul cetate, în limba română, așa cum se cuvine, alături de celelalte limbi.” , a transmis primarul orașului Baia Sprie, Sebastian Alin Bîrda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.