Primarul și deputatul Borșei condamnă abominabila faptă a borșenilor care au chinuit și au tranșat un cal!

cal1Cu câteva zile în urmă, Borșa a fost zguduită de un scandal înfiorător. Doi borșeni sunt acuzați de faptul că, în cunoștință de cauză, au legat un cal de un tractor și apoi l-au tranșat cu o drujbă. Contactați telefonic, primarul Borșei, Sorin Ion Timiș și deputatul Nuțu Fonta au luat atitudine, condamnând fără drept de apel cruzimea borșenilor.

”Borșa abia a revenit la civilizație. Ani de zile, orașul nostru a fost zguduit de scandaluri mediatice, unele reale, altele mai puțin reale, care ne-au clasat, însă, într-un top al localităților unde infracțiunile sunt la ele acasă. Am demarat în Borșa acțiuni culturale, acțiuni sociale, am organizat festivaluri și întâlniri civice, am dat o nouă linie percepției publice despre orașul nostru. De mai bine de trei ani, tot ceea ce facem este să arătăm că în Borșa nu se întoarce haiducia. Am gândit proiecte de a scoate zona din izolare și am adus turiști din țară și străinătate pentru a le prezenta locurile noastre minunate. Investim în promovarea zonei, în conștientizarea tinerilor, investim în educație și cultură, investim în drumuri și canalizări, în proiecte sociale. Iar acum, Borșa este conectată de un scandal care nu trebuie să ne reprezinte pe toți”, a declarat primarul Borșei, Sorin Ion Timiș.

VEZI:Cruzime fără margine în Borșa: DOSAR PENAL pentru tânărul care a tăiat un cal cu drujba după ce l-au târât zeci de metri legat de un tractor (VIDEO+FOTO)

Sorin Ion Timiș: ”Condamn moral acest act de cruzime și orice borșean ar trebui să facă la fel!”

”În calitate de primar al Borșei, de cetățean al acestui oraș, de contribuabil și om al locului, doresc să ma dezic de faptele de cruzime făcute de cei doi și să îi condamn public, din punct de vedere moral, pentru acțiunile lor care nu pot fi calificate sub nicio formă. Rog doar ca Borșa să nu fie confundată cu faptele unora sau ale altora și îmi prezint regretele proprietarilor acelui cal care nu a avut nicio vină. Este o cruzime fără margini și nu m-aș mira ca acest caz să intre în atenția reprezentanților pentru drepturile animalelor. Tot ceea ce sper, însă, este să nu acuze un oraș întreg pentru fapta unora dintre noi, pe care și noi îi condamnăm și de care ne dezicem”, a declarat primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

Nuțu Fonta: Voi urmări personal evoluția și cursul anchetei în acest dosar penal!

 ”Nu am cuvinte să explic toate sentimentele de furie și oripilarea care mă încearcă în aceste momente. Reprezint zona Borșa-Vișeu în Parlamentul României, însă am nevoie de întregul meu autocontrol pentru a nu folosi cuvinte mult mai dure referitor la fapta care aduce o pată urâtă asupra orașului pe care îl iubesc și cu care mă mândresc: Borșa. Îmi iau angajamentul de a urmări personal evoluția și cursul dosarului penal care a fost deschis pe numele acestor tineri care fac de rușine Borșa și toți borșenii, pentru a putea sesiza organele abilitate în situația în care nu se vor dispune măsurile necesare ca astfel de evenimente nefericite să nu mai fie înregistrate în comunitatea noastră. Nu tolerăm și nu ascundem sub preș astfel de fapte care se petrec în orașul nostru. Moral, trebuie să luăm atitudine. Borșa nu se poate identifica cu doi infractori. Borșa este un oraș care a ieșit dintr-un con de umbră, un oraș care a evoluat și care învață să fie cu adevărat un oraș european, iar astfel de fapte nu ne fac cinste. La fel ca primarul de Borșa, Sorin Ion Timiș, mă dezic de acțiunea criminală a celor doi și voi cere organelor competente să aplice pedeapsa pe care o merită pentru fapta lor. Totodată, îmi prezint regretele față de proprietari și am discutat cu ei, pentru a afla cum putem să îi ajutăm în această situație.

Din acest motiv, azi am fost în zona de unde provin atât tinerii acuzați, cât și vecinii lor, cei care dețin calul. Am vorbit cu oamenii de pe stradă și am înțeles că a fost nevoie de mai bine de două ore de la apelul la 112, până să ajungă poliția la fața locului. Asta în ideea în care am făcut toate diligențele necesare pentru a dota Poliția Borșa cu logistica necesară desfășurării activității, iar aici vorbesc inclusiv de mijloace de transport. Nu este normal ca la un apel de ajutor, răspunsul să ajungă după două ore, acest lucru pune în pericol siguranța tuturor cetățenilor din Borșa. Mă voi adresa chestorului Viorica Marincaș, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, pentru a demara și o anchetă internă în acest caz”, a completat și deputatul zonei Borșa – Vișeu, Nuțu Fonta.

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.