Primavara Social Democrata a avut loc la Bucuresti

Evenimentul ‘TSD RULZ – Primăvara Social Democrată’, prin care 5.000 de tineri social-democraţi și-au arătat sprijinul pentru candidaţii Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la Parlamentul European, a avut loc vineri, 2 mai 2014, la București.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, Gabriel Oprea, presedintele UNPR, Daniel Constantin, presedintele PC, Mihai Sturzu, presedintele TSD, Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, precum si candidații Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare.

Prezent la eveniment, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că, spre deosebire de ceilalţi lideri politici, are obligaţia să urmărească ce se întâmplă cu proiectele de care Guvernul este responsabil – autostrăzi, spitale, şcoli.

‘Eu am o dublă sarcină, mai puţin cea de campanie. Profit de aceste momente ca să văd cum merg proiectele de care suntem responsabili. De aceea, spre deosebire de alţi lideri politici, eu am obligaţia să văd ce se întâmplă cu autostrăzile, spitalele, şcolile. Îmi este extrem de util, pentru că, atunci când merg şi le văd eu sau când merg alţi miniştri, putem să vedem şi ce nu merge ca să îndreptăm’, a spus Victor Ponta legat de participarea sa în această perioadă la diverse acţiuni în ţară.

Preşedintele PSD a mai afirmat, că îi pare rău că 10 ani din viaţă s-au pierdut, iar România s-a întors la vremuri ‘pe care doar părinţii noştri le mai trăiseră’.

‘În urmă cu exact 10 ani împreună cu mulţi din tinerii care astăzi sunt lângă mine ca miniştri, ca parlamentari, europarlamentari, preşedinţi de consilii judeţene am organizat ceea ce atunci am numit pentru prima dată Primăvara Social Democrată. Sunt exact 10 ani de atunci şi vreau să spun celor care nu-şi mai aduc aminte că şi atunci România mergea în direcţia bună, intrase în NATO, terminasem negocierile cu Uniunea Europeană şi atunci cei care au vrut şi vor în continuare să ducă înapoi România în comunism, într-o ţară condusă de securişti, de marinari, de paraşute şi atunci s-au temut de oamenii tineri’, a punctat Victor Ponta.

‘Îmi pare foarte rău că 10 ani din viaţa mea, 10 ani din viaţa voastră, 10 ani din viaţa României s-au pierdut şi, în loc să mergem cu toată ţara, cu generaţia tânără acolo unde era locul României, ne-am întors din nou la vremuri pe care doar părinţii noştri le mai trăiseră, vremuri în care frica, ura, sărăcia, dezbinarea au fost cuvintele de bază şi politicile de bază. Acea generaţie de acum 10 ani a învăţat din necazul de atunci (…) şi acea generaţie are datoria, alături de dumneavoastră, să lupte până la capăt şi în decembrie noi să fim la Preşedinţie şi Băsescu la brutărie’, a spus preşedintele PSD.

Preşedintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, s-a arătat încântat de numărul mare de membri ai organizaţiei prezenţi la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului.

‘Mă bucur că toţi cei peste 5.000 de tineri social-democraţi prezenţi astăzi la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Tinerilor şi-au arătat cu atâta entuziasm susţinerea pentru candidaţii Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile din 25 mai, dar mai ales pentru preşedintele PSD, premierul Victor Ponta. O astfel de susţinere pentru premier era şi normală, având în vedere că actualul Guvern a făcut mai multe pentru tineri decât au făcut toate guvernele din ultimii 10 ani. Vorbim aici de scheme de ajutor pentru tinerii antreprenori, scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri, bursele medicilor rezidenţi, salariile mărite pentru profesorii debutanţi şi multe alte măsuri pe care un Cabinet tânăr le-a luat pentru tânăra generaţie’, a spus Sturzu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a arătat că alianţa are obligaţia de a crea locuri de muncă pentru tineri.

‘Avem o datorie, ca şi partide care guvernează astăzi, nu numai să asigurăm o creştere economică, dar să îndeplinim cel mai important obiectiv pe care ni l-am asumat prin actul de guvernare să creăm locuri de muncă pentru tinerii din această ţară. (…) Îl cunosc pe Mihai Sturzu de foarte mulţi ani şi într-un timp foarte scurt de când conduce organizaţia dumneavoastră cred că a reuşit foarte multe şi cred că are totuşi un target, o ţintă foarte ridicată având în vedere predecesorii săi şi eu, ca şi tânăr în acest Guvern, prevăd pentru Mihai Surzu un viitor foarte frumos’, a afirmat Daniel Constantin.

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, le-a transmis tinerilor prezenţi să fie mândri că sunt români.

‘Nu vreau decât să vă rog să aveţi încredere în voi, să fiţi mândri că faceţi parte din această familie politică, să fiţi mândri că sunteţi români şi să înţelegeţi că aceste alegeri europarlamentare din 25 mai unde avem nevoie de ajutorul dumneavoastră sunt importante şi pentru Europa şi pentru România, dar sunt importante mai ales pentru voi’, le-a transmis Liviu Dragnea celor prezenţi.

La rândul său, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că premierul Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României.

‘Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României, nu pentru el şi nici pentru partidele pe care le reprezentăm, ci pentru tinerii din anul 1989, pentru tinerii ca voi (cei prezenţi la eveniment – n.r.), pentru generaţia din care face parte şi pentru generaţiile care au urmat. Pensionarii au nevoie de un preşedinte tânăr care să-i ajute. Femeile vor un preşedinte energic. Tinerii îşi doresc un preşedinte care să le fie aproape. Românii au nevoie de Victor Ponta preşedinte’, a spus Gabriel Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.