Primești locuință și o sumă consistentă de bani dacă te muți în această parte a Europei. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

Primești locuință și o sumă consistentă de bani dacă te muți în această parte a Europei. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

Autoritățile din Grecia intenționează să repopuleze insula Antikythera, iar în acest scop le oferă celor care doresc să se stabilească aici o casă, dar și o sumă semnificativă de bani.

Situată în marginea Mării Egee, între insulele între Creta și Kythra, Antikythera este una dintre cel mai frumoase insule grecești. Însă, în ciuda peisajelor unice, absolut superbe, insula nu prezintă prea mare interes pentru turiști mai cu seamă din cauza accesului greu la plaje.

Insula Antikythera beneficiază de curent electric, internet și telefonie, însă aici nu există magazine și benzinării. În plus, feribotul ajunge destul de rar din cauza vremii capricioase. În aceste condiții, numărul locuitorilor de pe această insulă a scăzut dramatic în ultimii ani, astfel că autoritățile au decis să ia măsuri pentru repopularea zonei.

Concret, oricine dorește să se mute definitiv aici va primi gratuit o locuință, dar și 590 de euro lunar, timp de trei ani. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească doritorii este să nu se mute pe insulă singuri, ci însoțiți de familie.

Neajunsuri cu care s-ar putea confrunta cei care se mută în Antikythera
Există, însă, și o serie de dezavantaje pe care ar trebui să le cunoască cei care decid să facă o astfel de schimbare în viața lor și să se mute aici. Mai exact, barca de aprovizionare poate să nu ajungă atât de des pe cât ar trebui din cauza vremii nefavorabile. Iar acest lucru se întâmplă frecvent iarna.

„Uneori, când marea este agitată, este imposibil să ne apropiem de port”, spune Panagiotis Pavlakis, sublocotenentul feribotului care aduce provizii esențiale pe insula Antikythera.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.