Primul atac autonom al roboților asupra oamenilor. Specialiștii sunt îngrijorați

O dronă „letală” a vânat o „țintă umană” fără să primească o comandă în acest sens, în primul atac al roboților asupra oamenilor înregistrat vreodată, arată un raport al ONU.

Documentul a fost citat de publicația New Scientist și relatează un eveniment din martie 2020, în care o dronă de tip Kargu-2 a atacat o persoană, în mod autonom și fără să primească o comandă specifică, în timpul unui conflict dintre forțele guvernamentale libiene și armata mareșalului Khalifa Haftar, a transmis Daily Star.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Dispozitivul construit în Turcia este o dronă de atac cu potențial letal, realizată pentru operațiuni anti-teroriste și pentru conflicte armate, a urmărit un soldat din armata Haftar în timpul operațiunii de retragere. Drona opera într-un mod complet autonom, fără să fie nevoie de control uman, au transmis și cei de la New York Post.

„Sistemele armate autonome cu potențial letal au fost programate pentru a ataca ținte specifice fără să fie nevoie de conexiune între cel care operează dispozitivul și muniție”, a explicat unul dintre experții din Consiliul de Securitate al ONU.

Cel mai probabil, este pentru prima dată când dronele au atacat oameni fără să primească o comandă în acest sens, iar specialiștii își pun acum semne de întrebare referitoare la viitorul dronelor autonome.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.