Primul brad de Crăciun din Baia Mare a fost instalat în Piaţa Revoluției!FOTO

brad1În acest an vom avea doi brazi în Baia Mare, unul a fost instalat vineri seară în Piaţa Revoluției , pregătit să fie împodobit pentru Sărbătorile de iarnă și al doilea va fi amplasat în Centrul Vechi.

Bradul a fost pus cu ajutorul unei macarale. În următoarea perioadă, oraşul va fi pregătit cu instalaţii electrice pentru Sărbătorile de iarnă. Unele ornamente au început să apară pe bulevardele oraşului.

Luminile de Sărbători vor fi aprinse în anul acesta pe 5 Decembrie și tot atunci vom avea și brazii împodobiți.

„În acest an vom avea doi brazi împodobiți cu peste 80.000 de leduri colorate. Unul l-am amplasat astăzi în Piața Revoluției și al doilea va fi amplasat în Centrul Vechi. Cele două simboluri ale Crăciunului vor avea împreună aproximativ 40 de metri. Tot timpul a fost o competiție foarte simpatică între orașele din România, care are bradul cel mai mare. Am considerat că trebuie să închidem odată pentru totdeauna această bătălie și să stabilim foarte clar: Baia Mare are întotdeauna bradul cel mai mare. Vom începe în curând să amenajăm și patinoarul, iar în apropierea sărbătorilor de iarnă vom organiza și târgul de Crăciun.

Iluminatul ornamental va fi inaugurat în 5 decembrie și tot atunci vom avea și brazii împodobiți. În acest an am decis să îmbrăcăm toți copacii de pe arterele principale și din zonele publice importante cu beculețe albe, iar în sensurile giratorii amplasăm figurine specifice sărbătorilor de iarnă. Îmi doresc foarte mult să stârnim și să generăm curiozitate. Sub fiecare brad vom avea niște cutii foarte mari, în diverse culori, ca și cele de cadouri. Copiii vor fi cu siguranță foarte curioși ce e în cutiile respective. 

La un moment dat, de Crăciun, vor afla și ce conțin ele. De Revelion vom avea un foc de artificii absolut impresionant de aproximativ 15-20 de minute și în rest, probabil, pe muzică vor fi niște jocuri de lumini și lasere. Vom ilumina clădirile din Centrul Istoric și atât. Nu vom organiza concert de Revelion,însă vă aștept să admirăm împreună focul de artificii și să ciocnim un pahar de șampanie. De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vom ilumina Muzeul de Etnografie în culorile specifice steagului României” a declarat primarul oraşului Baia Mare Cătălin Cherecheş .

foto
brad

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.