EXCLUSIVITATE JurnalMM – Primul elev eliminat de la examenul de bacalaureat la Sighetu Marmatiei

Un  elev de la Liceul Teoretic „George Pop de Basesti” din Sighetu Marmatiei a fost eliminat din bacalaureat, după ce a fost prins având la el un telefon mobil şi fituici , el nu va mai putea da examenul în următoarele două sesiuni.
Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice fel de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
Nerespectarea acestei dispoziţii duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judetului Maramures au mai precizat urmatoarele  :
1. Doamna inspector Pop Livia, care este prezenta absolventilor de clasa a XII-a, la examenul de bacalaureat in sesiunea de vara?

Dupa prima proba scrisa: 3547 elevi inscrisi, 3399 elevi prezenti, 148 elevi absenti.

2. Dupa examenul de astazi, ce probleme s-au semnalat?

Un elev de la Liceul Teoretic „George Pop de Basesti” din Sighetu Marmatiei, care sustinea proba la centrul de examen de la Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmatiei a fraudat examenul. Au fost gasite asupra lui fituici si telefonul mobil. S-a aplicat procedura, a fost eliminat din examen, cu posibilitatea de a sustine un noi examen peste 2 sesiuni.
3. Ce le transmiteti absolventilor care zilele acestea, isi sustin examenul de maturitate

Mult calm si luciditate. Sa asculte cu atentie si sa respecte ce le spun profesorii asistenti, pentru a nu mai avea cazuri de eliminare din examen.
Si mult succes!
4. Sunt sperante ca, in sesiunea de vara de anul acesta , promovabilitatea sa fie mai ridicata  comparativ cu sesiunea similara a anului trecut?

Noi speram ca da.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.