Primul MAGAZIN 100% ROMÂNESC! Dă clasă străinilor

Retailerul alimentar Zanfir, operat de familia Zanfir din Focşani, a inaugurat vineri, 15 decembrie, cel mai mare magazin al reţelei, în Focşani, pe Calea Moldovei nr. 18A – E85, în urma unei investiţii de aproximativ 4 milioane de euro, a declarat pentru ECONOMICA.NET Lileana Zanfir , managerul companiei. Cu o suprafaţă de vânzare de 3.850 de mp, magazinul marchează intrarea companiei în liga operatorilor de hypermarketuri, fiind singura societate cu capital autohton care operează acum pe un format atât de mare. Spre comparaţie, noua unitate Zanfir are o suprafaţă similară cu Kaufland Griviţa, inaugurat de retailerul german în ianuarie 2016.” Am vrut să demonstrăm şi noi că putem. După câţi clienţi văd că am acum de dimineaţă, la prima oră, cred că va fi un succes”, a explicat Zanfir raţiunea deschiderii unui magazin pe format mare în Focşani.

Noua unitate a fost ridicată pe terenul de 7.000 de metri pătraţi ai fostei Agromec Focşani pe care Zanfir a achiziţionat-o anterior.

Concept nou de magazin-şi hypermarket şi discounter şi cash&carry

Antreprenoarea nu vrea însă ca noul său magazin să fie inclus în categoria hypermarketuri, explicând că este vorba despre un nou concept gândit de companie.” Este un melanj între un hypermarket, discounter şi cash&carry. La noi, adaosul comercial nu depăşeşte 12%, iar produsele se pot cumpăra şi baxate (la bax n.red). Avem un sistem de discount în funcţie de cantitatea cumpărată, astfel că, dacă achiziţionezi de o anumită valoare primeşti un discount de 2-5%. La cumpărături de 10.000 de lei, spre exemplu, reducerea este de 5%”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Lileana Zanfir.

Noua unitate are pe rafturi aproximativ 25.000 de articole, iar ponderea cea mai mare o au produsele româneşti. Retailerul vinde, de asemenea, şi sub branduri private, în special preparate din carne (Policalita, Bunătăţi de la Conac, Don Capano). Totodată, magazinul mai include o brutărie in house,un centru gastronomic cu loc de servit masa şi un raion cu produse electrocasnice. „Magazinul este integral conceput de un manager de proiect. Nu ne-am inspirat de nicăieri. Este stilul nostru cu accent pe servicii, eleganţă, confort, preţ şi o gamă foarte variată de produse”, mai spune Zanfir, care se aşteaptă de la noul magazin la o creştere cu 50-60% faţă de un magazin vechi.

3.000 de lei un salariu în magazin

In hypermarketul Zanfir lucrează 156 de oameni, iar salariile lor ajung până la 4.000 de lei. „Avem salarii variate, de la minimum pe economie la 3-4.000 de lei pentru poziţiile de până în middle management, oameni care lucrează în magazin”, spune Lileana Zanfir, care mizează anul acesta pe un business cu 28-30% peste cel de anul trecut. Potrivit Ministerului de Finanţe, în 2016 compania a terminat cu o cifră de afaceri de peste 144 de milioane de lei. Retailerul nu şi-a bugetat investiţiile pe anul trecut.

Retailerul Zanfir a marcat anul acesta o altă premieră, fiind primul retailer autohton care a înlocuit un brand internaţional. Compania a preluat spaţiile Carrefour Market din Brăila, pe care francezii au fost nevoiţi să le cedeze pentru a respecta condiţiile impuse de Consiliul Concurenţei, urmare a achiziţiei lanţului Billa de la Rewe. Compania a ajuns astfel la o reţea de 12 supermarketuri.

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.