Prin implicarea clienților, E.ON Energie România a împădurit 15 hectare de teren degradat în apropierea Sighișoarei

E.ON Energie România a revenit la Sighișoara, în a treia campanie de împădurire, unde a plantat puieți pe o suprafață de cinci hectare de teren degradat, primele două campanii fiind desfășurate în primăvara şi toamna anului trecut. În total, în cei doi ani, suprafața împădurită de E.ON, cu ajutorul Direcției Silvice Mureș și a Ocolului Silvic Sighișoara, ajunge la 15 hectare.

Campania nu s-ar fi putut realiza fără implicarea activă a clienților E.ON Energie România, deținători de mașini electrice. Astfel, pentru fiecare 10 kWh alimentați de clienți la stațiile E.ON Drive, în perioada 15 septembrie 2021-15 septembrie 2022, E.ON a plantat câte un copac. Vineri, 4 noiembrie, în zona Țigmandru din județul Mureș au fost plantați 21.000 de puieți, dintre care 16.500 de gorun și 4.500 de pin negru – această specie de arbori, deși foarte rar întâlnită în țara noastră, e specifică zonei. Odată ajunși la maturitate, copacii vor absorbi circa 80 de tone de CO2 și vor elibera aproximativ 65 de tone de oxigen.

Ne ținem promisiunea de a răsplăti efortul clienților noștri pentru a avea un viitor mai verde şi mai sustenabil. De această dată le mulțumim în mod special celor care își încarcă mașinile electrice la stațiile E.ON Drive. Iată că împreună reușim să facem pași importanți pe drumul sustenabilității. În plus, implicându-ne în astfel de campanii de împădurire nu doar protejăm planeta, dar o facem și mai verde. Mulțumim așadar clienților, dar şi voluntarilor şi partenerilor din acest proiect care, cu siguranță, se vor bucura în câțiva ani de roadele efortului lor, atunci când puieții vor ajunge la maturitate”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

E.ON Drive este prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități și a fost lansată în anul 2019. De atunci și până în prezent, prin intermediul stațiilor E.ON Drive au fost încărcați peste 400.000 kWh, cantitate ce permite parcurgerea a aproximativ 2,5 milioane kilometri, cu o reducere a emisiilor de carbon de peste 450 tone.

Primele două campanii de împădurire din zona Sighișoara s-au desfășurat în anul 2021, cu sprijinul clienților E.ON. În campania din primăvară, E.ON a plantat câte un copac pentru fiecare cont Myline activat de clienți, timp de o lună, iar în toamnă campania a răsplătit fiecare client care a încărcat mașina la una dintre stațiile electrice E.ON Drive.

Viitoarea plantație din apropierea Sighișoarei respectă biodiversitatea zonei şi va contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice. În timp, această plantație va fi ca o perdea de protecție pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau de inundații mari cu aluviuni.

Începând din 2021 și până în prezent, în acțiunile de împădurire în care s-a implicat E.ON au fost plantați peste 110.000 de puieți, pe o suprafață ce se apropie de 25 hectare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.