Probleme cu memoria și concentrarea? Iată 8 plante care pot îmbunătăți memoria și concentrarea

De fiecare dată când te confrunți cu dificultăți de concentrare sau cu perioade de stres, creierul tău are nevoie de un mic ajutor. Pentru a-ți crește capacitatea de concentrare și atenția, poți apela la câteva plante din natură precum pelinul, turmericul sau salvia.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Există o mulțime de plante la îndemâna ta care au capacitatea de a stimula activitatea creierului și care, astfel, pot îmbunătăți memoria: menta, salvia, pelinul, roinița, turmericul, rozmarinul, ginkgo biloba, ginseng.

Turmericul

Turmericul este un condiment care conține un compus numit curcumină. Acest compus are efecte antiinflamatorii și antioxidante, doi factori care au un rol vital în sănătatea creierului dar și în starea de sănătate generală a organismului. Turmericul are capacitatea de a menține sănătatea creierului prin inhibarea descompunerii celulelor nervoase din creier.

Menta

Menta oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Prin simplul fapt că miroși această plantă, îți îmbunătățești starea de spirit, puterea de concentrare și memoria. Poți adăuga menta în ceaiuri, salate, deserturi și astfel îți poți ajuta creierul să funcționeze la capacitate maximă.

Salvia

Potrivit multiplelor studii realizate de-a lungul timpului, salvia are un rol important în tratamentul Alzheimerului. Persoanele diagnosticate cu această boală care au luat suplimente zilnice pe bază de salvie au avut o funcție cognitivă mai bună. Atunci când este inhalat, mirosul de salvie sporește memoria.

Rozmarinul

Rozmarinul se folosește de sute de ani pentru îmbunătățirea memoriei. Noile cercetări vorbesc despre modul în care acesta crește vigilența și ajută creierul să funcționeze mai bine.

Este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva uitării și oboselii mentale și se numără printre puținele remedii cu efect psiho-stabilixant (are capacitatea de a ne reechilibra nervos).

Pelinul

Este o plantă care are capacitatea de a stimula sistemul nervos central și este eficientă și în congestia cerebrală. Este recunoscut ca un puternic tonic cerebral și, potrivit specialiștilor, combate și tulburările de somn, astfel permițând creierului să stocheze informațiile în timpul nopții.

Ginkgo biloba

Gingko biloba este folosit de foarte mult timp ca tratament în vederea îmbunătățirii performanțelor intelectuale și în medicina tradițională chineză este un remediu utilizat pentru a trata tulburările de memorie la persoanele în vârstă.

Potrivit specialiștilor, ginkgo biloba ajută la îmbunătățirea funcției cognitive prin stimularea circulației sanguine de la nivelul creierului. De asemenea, extractul de ginkgo biloba are capacitatea de a întări peretele venos și de a diminua sângerările capilare.

Ginseng

Este una dintre cele mai populare plante din medicina naturistă și conține substanțe chimice antiinflamatorii (ginsenozide). Are o acțiune benefică asupra memoriei și combate epuizarea intelectuală și fizică. Tratează insomniile, anemia și tulburările de circulația sanguină și încetinește procesul de îmbătrânire.

Roinița

Roinița este o plantă consumată mai ales sub formă de ceai pentru a ușura insomnia și anxietatea, are capacitatea de a îmbunătăți funcțiile cognitive mai ales la persoanele care se confruntă cu lipsa de concentrare.

Atenție! Roinița poate provoca reacții adverse: greață, vărsături, amețeală, dureri de stomac, respirație șuierătoare, iritații pe piele, creșterea temperaturii corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.