Problemele băimărenilor, o prioritate a anului 2016, pe agenda de lucru a Primarului municipiului Baia Mare

12631270_10205872246632242_8844744314997741153_nÎn data de 3 februarie, băimărenii din cartierul Ferneziu, s-au întâlnit cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș și reprezentanți ai societăților Vital, Drusal, SPAS Baia Mare, Poliția Locală și Direcția de Utilități Publice din cadrul Primăriei Baia Mare. În cadrul întâlnirii, cetățenii și-au prezentat problemele cu care se confruntă în cartier, printr-un dialog deschis cu responsabilii din domeniile de utilități publice, prezenți la sedință.

Aflat în mijlocul cetățenilor, Cătălin Cherecheș le-a prezentat acestora care sunt prioritățile lui pentru dezvoltarea zonei Ferneziu.
12647369_10205872247952275_6260822708057674909_n„Am organizat miercuri, 3 februarie 2016, o întâlnire cu membri Consiliului Civic de Cartier Ferneziu pentru a identifica și rezolva problemele existente aici, am ținut audiențe alături de reprezentanții societăților Vital, Drusal, dar și Poliția Locală, Serviciul Public de Asistență Socială și cei care se ocupă de reabilitarea drumurilor la nivelul administrației publice.
Îmi doresc trei lucruri pentru această zonă. Să reabilităm toate străzile care au fost afectate de lucrările de apă și canalizare, dar și canalele pentru apele pluviale pe care le vom decolmata, consolida, betona astfel încât să nu mai existe riscul inundării unor proprietăți. După ce terminăm cu organizarea de șantier de la Coloanele de la Limpedea ar trebui să organizăm din punct de vedere turistic lucrurile pentru a da zonei o nouă înfățișare. Este un obiectiv cu caracter turistic și e bine să arate frumos. După aceea trebuie să vedem din punct de vedere legal ce facem cu fostul complex unde putem să gândim un fel de centru de cartier.
Tot terenul respectiv a fost retrocedat. Știm care e proprietarul și o să încercăm să găssim o variant pentru un schimb de terenuri și zona asta să o redăm cartierului pentru că în primul rând se poate amenaja acolo un mic părculeț, un loc de joacă, un loc și pentru bătrâni și pentru cei tineri. Să fie un loc de centru de cartier”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Administrația locală va amenaja în cartierul Ferneziu, un spațiu care să devină un birou al primăriei. Aici, cetățenii vor putea să își depună hârtiile necesare pentru diverse servicii care țin de autoritatea locală. De asemenea, o data pe săptămână biroul va deservi ca spațiu pentru audiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.