Procurorii DNA ii dau Elenei Udrea lovitura decisiva. Prejudiciu de 15 milioane de euro(surse)

udrea-nas
Procurorii DNA estimeaza prejudiciul adus de Elena Udrea statului roman la 15 milioane de euro. Suma fabuloasa ar urma sa fie recuperata prin punerea sub sechestru a intregii sale averi, sustin surse judiciare. Insa averea Elenei Udrea, cel putin cea declarata oficial, nu ar putea sa acopere decat o fractiune din prejudiciul estimat.Averea Elenei Udrea cuprinde şase terenuri în Bucureşti, dar şi însemnate suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi.

Alte bunuri din averea Elenei Udrea sunt două case in Bucureşti şi doua autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Udrea mai are şi bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor.

In conturile bancare declarate de Elena Udrea se afla aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.

Pe langa toate acestea, Elena Udrea ar urma sa mai primeasca suma de 460.000 de euro de la fostul sot Dorin Cocos, ca urmare a partajului hotarat la divort. Insa si averea lui Dorin Cocos este in atentia procurorilor DNA si ar urma sa fie pusa sub sechestru.

In cazul in care procurorii DNA nu pot recupera prejudiciul din bunurile detinute in prezent de Elena Udrea, ei pot cere anularea vânzărilor recente ale unor bunuri. Aceasta actiune ar putea viza, de exemplu, vânzarea unui autoturism Porsche Cayenne Turbo la preţul de 5000 de euro, cam cat ar costa un Logan la mâna a doua. Masina i-a fost vanduta chiar apropiatului sau, Tudor Breazu, inculpat si arestat si el in dosarul Gala Bute.

Ea a mai vândut, în 2014, două case din Bucureşti şi în Ilfov, si aceste vanzari ar putea fi anulate, potrivit Libertatea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.