Proetul polonez și călugărul iezuit dispăruți în Munții Maramureșului au fost găsiți la câteva ore distanță! Anchetatorii au avut suspiciuni privind dispariția călugărului!

smurdProetul polonez și călugărul iezuit dispăruți în Munții Maramureșului au fost găsiți la câteva ore distanță! Anchetatorii au avut suspiciuni privind dispariția călugărului!

 Noi informații vin din zona Borșa-Vișeu, acolo unde, azi-noapte, s-a lansat o alertă de persoană dispărută. Primele informații arătau că un turist polonez a urcat pe Munții Maramureșului și s-a rătăcit. La primele ore ale dimineții, după ce ceața s-a mai risipit, un adevărat comando de salvare a pornit în căutarea persoanei pierdute pe munți. Reprezentanții ISU Maramureș au fost conduși tocmai de comandantul unității, Ioan Mureșan. Acestora li s-au alăturat echipaje de salvare ale jandarmilor, poliției de frontieră, dar și reprezentanții Salvamont Vișeu de Sus și Salvamont Borșa.

Mircea Grec Botezan, unul din salvamontiștii de la Salvamont Borșa a explicat faptul că ore întregi au căutat patrulele pe munte, până au ajuns la cel care a și sesizat dispariția. ”Surpriza salvatorilor a fost să afle că turistul, care prezenta o stare de sănătate relativ bună, este un preot de origine poloneză, care a urcat pe munte împreună cu un alt călugăr iezuit, însă, potrivit primelor declarații, la un moment dat s-au despărțit. Și aici declarațiile date de preot au început să fie contradictorii și să nu păstreze firul logic. Preotul găsit în viață în jurul orei 15.00 a fost coborât la baza muntelui cu un elicopter SMURD, însă anchetarea acestuia a continut la Postul de Poliție Borșa, deoarece dispariția celui care îl însoțea părea a fi învăluită în mister”, a explicat Mircea Grec Botezan.

Unele voci au lansat chiar ipoteza unei posibile crime, dar nimic nu a fost concludent. Salvatorii au continuat căutările în speranța de a-l găsi în viață și pe cel de-al doilea călugăr care a urcat pe munte. Drept urmare, în jurul orei 19.00, a fost găsită și cea de-a doua persoană, un călugăr iezuit care a rămas impresionat de rapiditatea cu care s-au mișcat salvatorii. Acesta a explicat, în limba italiană, că într-adevăr s-a despărțit de preot, la un moment dat și unul a luat-o pe o culme a muntelui, iar celălalt pe cealaltă parte.

La final operațiunea de salvare a avut un final fericit, iar cei doi rătăciți pe munte au fost aduși tefer la sol.

Amalia Babici Man

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.