PROFEŢIE terifiantă, după Ucraina rușii vor ataca Turcia

profetieUn rabin din secolul XVIII a profețit intrarea rușilor în Crimeea. Dar nu e decât începutul pentru o nouă campanie expansionistă. „Capturarea unui oraș din Crimeea de către ruși e și primul semn că se apropie ziua venirii lui Mesia”, mai spunea Vilna Gaon.

Vilna Gaon, figură proeminentă a lumii ebraice din Estul Europei, în cea de a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, a profețit evenimentele care se succed azi cu repeziciune, în Crimeea și Ucraina, și le-a legat, surprinzător, de „răscumpărarea mesianică a evreilor”, fixând foarte aproape acea dată, cunoscută sub numele de Geulah.

„Când vei auzi că rușii au invadat Crimeea, vei ști că au început să bată clopotele pentru Geulah. Când vei auzi că rușii au intrat în Constantinopol, pregătește-ți hainele de Shabbos și așteaptă apariția lui Mesia. Pașii lui Mesia se aud tot mai aproape, după ziua în care Rusia capturează marele oraș Crimeei”.

Profeția lui Vilna Gaon este similară cu altele din aceeași perioadă – din lumea creștină, de data aceasta – care se referă la creșterea Rusiei și recucerirea Constantinopolului de la turci. După ce Rusia va ataca Turcia, aceasta va fi măcinată de revoluție, iar în Anglia va începe un război civil, spun profețiile.

Cine a fost Vilna Gaon? Rabinul orașului Vilnius, pe numele său adevărat Elijah ben Shlomo Zalman Kremer, supranumit și Elijah din Vilna (Vilnius) sau Gra (acronim pentru Gaon Rabbenu Eliyahu), a trăit la Vilnius între anii 1720-1797. Cunoscut talmudist și kabbalist, lider spiritual al comunității evreiești din Lituania și Polonia, i se spunea în ebraică „ha-Gaon he-Chasid mi-Vilna”, ceea ce ar însemna ”sfântul geniu din Vilnius”.

Este autor al multor texte asupra Talmudului și a Thorei, ca și asupra unor texte ebraice din Evul Mediu, precum și al unei superbe cărți de proverbe. S-a ocupat, de asemenea, de traduceri – de exemplu, a tradus cărțile de geometrie ale lui Euclid în ebraică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.