PROGNOZA METEO de Crăciun. Ninge de Sărbători, un ciclon polar aduce zăpadă în România. Temperaturile resimţite scad la MINUS 20-30 de grade Celsius

PROGNOZA METEO de Crăciun. Ninge de Sărbători, un ciclon polar aduce zăpadă în România. Temperaturile resimţite scad la MINUS 20-30 de grade Celsius

Ne apropiem cu pași repezi de ultima lună din an, iar prognoza meteo se pare că s-a schimbat. După episodul de iarnă din zilele următoare, luna decembrie pare că ne rezervă surprize hibernale.

„În săptămâna care este poate de cel mai mare interes, săptămâna între 19 și 26 decembrie, din punct de vedere termic vom avea temperaturi în general apropiate de normal. Temperaturile normale pentru cea de-a treia săptămână a lunii decembrie vor fi mai coborâte pe măsură ce înaintăm, în timp ce ne apropiem de sfârșitul lunii decembrie. Astfel, în mod normal, la nivelul întregii țări ar trebui să înregistrăm valori de temperaturi cuprinse între 0 grade prin partea de nord a Moldovei, până spre 2-3 grade în partea de sud a țării, pe parcursul zilei, dar și în centrul teritoriului, în Transilvania, temperaturi de 0-1 grade. Și cum spuneam, temperaturile vor fi în general apropiate de normal și ne așteptăm, conform estimărilor, ca în această săptămână temperaturile să fie mai ales în nordul, în centrul teritoriului, apropiate de 0 grade sau poate chiar ușor mai coborâte de 0 grade.

Din punct de vedere pluviometric ne așteptăm la cantități de precipitații apropiate de normalul perioadei și de această dată. Apropiat de normalul perioadei înseamnă că pentru regiunile sudice ar fi normal să avem cantități până în 10 litri, în partea de est, în special în Moldova și în nord-estul Munteniei, cantități de 5-10 litri pe metru pătrat și în rest cam 10-15 litri pe metru pătrat.

Așadar în săptămâna 19-26 decembrie există o probabilitate ridicată de apariție a precipitațiilor, regimul termic în nord și în centru poate să fie mai coborât, poate să fie de 0 grade sau să coboare sub 0 grade, iar în rest să fie temperaturi pozitive. Iar ca o concluzie, sunt șanse de precipitații, și în special în nord și în centru pot să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare, dar, așa cum specificăm de fiecare dată, fiind vorba despre niște estimări și despre niște valorii medii, episoadele cu fenomene extreme, adică aici ne referim la viscol, la polei, care se desfășoară pe o perioadă scurtă de timp, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestor estimări”, a declarat Mirela Polifronie pentru DC NEWS..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.