PROGNOZA METEO pe două săptămâni în MARAMUREŞ: Ploi abundente, lapoviţă şi ninsori la munte

lapovita_77179300_82173400

PROGNOZA METEO pe două săptămâni în MARAMUREŞ: Ploi abundente, lapoviţă şi ninsori la munte!

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 21 de grade, dar cu precădere în privinţa celor minime care vor fi de 9…11 grade. Însă, începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că în perioada 11 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11…14 grade şi nocturne de 2…6 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este prognozată o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată cu precădere în jurul datei de 8 octombrie şi în perioada 11-13 octombrie.

LA MUNTE

În primele zile vremea va fi caracterizată de un regim termic peste cel normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, de 10…12 grade şi minime de 4…7 grade. Începând din 8 octombrie vremea se va răci accentuat, astfel că minimele vor deveni negative în toate masivele, iar valorile termice diurne vor fi în medie de 4 la 8 grade. O uşoară încălzire a vremii este estimată pentru sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului. La început vor fi ploi, dar după data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1500 m, vor fi şi lapoviţe sau ninsori, în general slabe.

 

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 05 – 18 OCTOMBRIE 2015 este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.