Prognoza METEO pentru săptămâna 12-18 FEBRUARIE. Se schimbă VREMEA

Vremea se va schimba în săptămâna 12-18 februarie.

LUNI Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări temporare și doar izolat va mai fulgui, la munte și, posibil, în estul extrem al țării. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0…1 grad în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 8…9 grade în Oltenia și sudul Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 și 0 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali. Va fi ceață izolat, mai ales noaptea, cu precădere în sudul teritoriului.

MARTI Vremea va deveni în general închisă. Se vor semnala precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ploaie în zonele joase de relief și predominant ninsori la munte, în extindere treptată, în cursul zilei peste jumătatea de vest a țării, iar noaptea în majoritatea regiunilor. În sud-vestul teritoriului cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte, în special ale Carpaților Meridionali, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în regiunile sudice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade. Dimineața, izolat, se va semnala ceață, mai ales în regiunile sudice.

MIERCURI Vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în vestul, centrul și nordul țării și predominant ploi în sud și sud-est. Pe arii restrânse, în regiunile sudice și la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar temporar și la cote mai reduse și în sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 8…9 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 4 grade.

JOI Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde vor mai fi precipitații, mai ales sub formă de ninsoare. În sud și sud-est, înnorările vor fi temporare, și vor predomina ploile, la nivel local. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 7…8 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 0 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor crește ușor și treptat, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Trecător, mai ales în partea a doua a intervalului, vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, cu precădere în vestul, centrul și nordul țării.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.