PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea va fi predominant închisă

Meteorologii anunţă că vremea va fi predominant închisă, dar valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant închisă. Temporar va ploua în toate regiunile, iar la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de ninsoare. Cantitãţile de apã vor depăşi izolat 15…20 l/mp. La munte, în special în zona înaltã, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, şi local va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada. Intensificãri ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni, cu precădere în sudul Banatului, unde se pot depãşi viteze de 60…65 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, astfel maximele vor fi cuprinse în general între 4 şi 12 grade. (3…4 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 12…13 grade in Lunca Dunarii)

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant închisã şi temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã datã, cu o maximã de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

VREMEA ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor marca o creştere faţã de ziua precedentã şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii februarie. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua, local în jumãtatea vesticã a ţãrii şi izolat în celelalte regiuni. În zonele montane înalte precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri temporare în vest şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 5…6 grade in estul Transilvaniei, pana in jur de 17 grade in sudul Banatului, al Baraganului si in Dobrogea) În zonele joase de relief, dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Valorile termice vor marca o creştere faţã de ziua precedentã şi vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor este posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.PROGNOZA METEO LUNI 

VREMEA ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua sã creascã şi vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. În regiunile vestice şi nord-vestice, cerul va avea înnorãri şi pe arii restrânse, îndeosebi în a doua parte a intervalului, va ploua. Pe crestele montane trecãtor, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în Câmpia de Vest şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 şi 20 de grade. (10…11 grade in estul Transilvaniei, pana in jur de 22 de grade in Lunca Dunarii) În zonele joase de relief, dimineaţa, dar mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Valorile termice vor continua sã creascã şi vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

TENDINTA:
Marţi – Valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii februarie. În regiunile vestice, nordice şi centrale, cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua, iar pe crestele montane precipitaţiile vor fi mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, în Câmpia de Vest şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 22 de grade. (12…13 grade in estul Transilvaniei, pana in jur de 24 de grade in Muntenia si Dobrogea) În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, vor mai fi condiţii de ceaţã.

Miercuri – Valorile termice vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele normale specifice perioadei, în majoritatea zonelor ţãrii. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare spre sfârşitul intervalului, în regiunile din jumãtatea vesticã.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.