PROGNOZA METEO pentru următoarele zile: Temperaturi de august la final de aprilie

Vremea îşi va continua tendinţa de încălzire, urmând să se înregistreze temperaturi resimţite similare cu cele din august, mai degrabă, decât pentru finalul lunii aprilie.

SAMBATA. Vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in nordul litoralului si 25 de grade izolat in Moldova litoral, iar cele minime se vor situa între 2 și 14 grade. Dimineata si noaptea izolat va fi ceață.

DUMINICA. Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. În regiunile nordice, estice și centrale, precum și la munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 27 de grade, posibil chiar 28 grade in Oltenia si in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață, îndeosebi în depresiunile intramontane.

LUNI. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice după-amiaza în zonele montane, iar noaptea în vest, nord și centru. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat vor mai fi condiții de ceată.

MARTI. În jumătatea de nord a țării vremea va deveni în general instabilă și valorile termice vor marca o scădere, astfel că se vor situa doar ușor peste mediile caracteristice perioadei. Vor fi înnorări accentuate, se vor semnala averse și descărcări electrice, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului vremea va fi în continuare deosebit de caldă, cerul temporar noros, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații restrânse. Vântul va avea intensificări locale, în special ziua, în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 15 grade.

MIERCURI PANA VINERI. În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, apoi se va răci ușor. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata în a doua parte a intervalului.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.