PROGNOZA METEO. Sfârşit de săptămână vreme rece, ploi şi vânt în toată ţara

Cerul va fi variabil, la noapte, cu înnorări temporare, dar numai izolat ploi slabe, în primele ore în extremitatea sud-vestică și de sud a țării, iar spre dimineață în cea nord-vestică și de nord. În nordul Carpaților Orientali, punctifom precipitațiile mai pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, iar la munte, în special, în zona înaltă, va avea unele intensificări. Temperaturile minime se vor încadra între -2 și 8 grade, cu valorile mai mici în partea de est a Transilvaniei, unde se va produce brumă.

VINERI, în vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi noros și va ploua, în general, slab cantitativ. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar înnorări și ploi slabe, pe arii restrânse, vor fi posibile, pe parcursul nopții. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, îndeosebi la munte. Temperatura aerului va continua să crească și va avea maxime cuprinse între 12 grade in nordul Moldovei și 22 de grade in sud-vestul Olteniei și minime între 4 și 12 grade.

SÂMBĂTĂ, vremea se va răci față de ziua precedentă, dar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua în majoritatea regiunilor. În zona montană, la înălțimi mai mari de 1600 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și pe spații restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade in estul Transilvanieie si cel mult 16 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime între 1 și 7 grade.

DUMINICĂ, cerul va avea înnorări în vestul, centrul și în nordul țării, dar și la munte, unde pe arii relativ extinse va ploua, îndeosebi ziua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în cursul nopții, iar ploile se vor semnala local. În zona montană, la altitudini de peste 1300 m, vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea zonelor, iar la munte va fi tare. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă; maximele se vor situa între 7 și 18 grade, iar minimele între 0 și 12 grade.

DE LUNI PÂNĂ MIERCURI, temperatura aerului va fi în scădere, astfel încât vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații, va fi mai ridicată la începutul intervalului, mai ales în jumătatea de nord a țării, când, la munte vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.