Programare vaccinare anti-Covid. Iată care sunt pașii de urmat pentru a te programa online

Vaccinarea persoanelor incluse în a doua etapă a campaniei de vaccinarea anti-COVID va începe pe 18 ianuarie.

Programare vaccinare anti-Covid. Cei care vor să se imunizeze se pot programa pentru vaccinare începând de astăzi, 15 ianuarie.

Programarea se poate realiza prin platforma de programare.

Pașii pentru a te programa online pentru vaccinare:

Autentificarea în platformă se realizează prin crearea în prealabil a unui cont, iar ulterior se introduc credențialele, adresa de e-mail și parola.

Primul pas este de configurarea profilului prin introducerea corectă a datelor de identitate. Ulterior se citește și se acceptă politica de utilizare. Fiecare cont are asociat un număr de telefon care se verifică prin introducerea codului format din șase cifre primit prin SMS.

Odată configurat profilul, se realizează identificarea electronică a entităților juridice. Astfel, sistemul generează automat formularul de înregistrare care se descarcă în calculator, se plică semnătura electronică, iar la final se încarcă documentul semnat pentru validare.

Următorul pas constă în înscrierea persoanei juridice în platformă. Se introduce codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală pe baza căruia sistemul identifică persoana juridică. Ulterior, se selectează categoria de risc a persoanei juridice și diviziunea grupei de risc. Aplicația generază o declarație privind reprezentarea persoanei juridice, care se semnează cu certificat digital și se încarcă din nou în sistem.

După înscriere, e disponibilă selectarea entității juridice pentru a putea fi programate persoane la vaccinare. Se introduc datele de identitate ale celor care doresc să se vaccineze, localitatea și categoria de populație din care fac parte. După adăugarea persoanei este necesară actualizarea numărului de telefon al acesteia.
Următorul pas este programare efectivă la vaccinare. Se selectează persoana, se alege centrul de vaccinare și, în funcție de disponibilitate, se stabilesc data și ora la care se dorește programarea pentru vaccin și rapel pentru altele variante, de 21, respectiv 28 de zile, în funcție de vaccinul administrat la prima doză și recomandările medicale.

După parcurgerea tuturor pașilor, se poate vedea sumarul programării și este necesară acceptarea declarației de conformitate a datelor.continuarea aici

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.