Programul național ”Masa Caldă” pentru nevoiași a ajuns o afacere. Cu cât se cumpără cardurile pentru mâncare

Programul național “Masa Caldă” pentru persoanele cu venituri mici continuă să dea de piedici în tot mai multe localități din țară.

Mai multe persoane dintr-o comună din Bistrița-Năsăud au rămas fără cardurile cu bani pentru mâncare caldă, după ce au fost de acord să primească în schimbul lor, de la alte persoane, în jur de 450 de lei, fără să le mai primească înapoi.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Astfel, un proprietar de restaurant care trebuia să le facă livrarea la domiciliu, a aflat că din 140 de beneficiari ai programului a mai rămas doar cu 40 – restul și-au vândut cardurile.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Acest bărbat este proprietarul unui restaurant inclus în programul “Masa Caldă” și ar fi trebuit să ducă hrană bătrânilor din câteva localități din Bistrița-Năsăud.

Pentru a putea onora comenzile, chiar a angajat trei persoane. Însă nu mică i-a fost mirarea când a aflat că mulți dintre oamenii incluși în proiect au rămas fără cardurile oferite de stat, pe baza cărora ar fi trebuit să primească preparatele gătite.

Dan Ștefoi, patron restaurant: “Când am ajuns la Nepos toată lumea, ați ajuns prea târziu, au venit alții și ne-au oferit 450 lei pe carduri în momentul ăla când erau 720 de lei pe carduri alocați deja și le-au luat cardurile. Din 140 care dețin Feldru la ora actuală cu Neposul eu am putut contacta undeva la 40 de persoane”.

Pe cardul cu care beneficiarii trebuie să achite mâncarea scrie clar că nu poate fi înstrăinat. Această pensionară a fost la un pas de a fi păcălită.

Cine beneficiază de cardul ”Masa Caldă”

″- Erau la portiță două doamne, eu nu le cunosc, era seara: “Ne dai cardul să-ți dăm banii? Îți dăm 440 lei pe el.
-Dar știți cât era valoarea cardului?
-Nu știu domnule, de unde să știu?”.

″- Cardul l-a dat.
– Și banii, câți bani a primit pe cardul ăla?
– Cât a primit toată lumea.
– Cât?
– 400″.

Informațiile au ajuns și la urechile prefectului, care a anunțat poliția.

Stelian Dolha, prefect Bistrița Năsăud: “Persoanele vârstnice, în primul rând, care trebuiau să profite intregral de cei 180 de lei pe lună, sunt oarecum fentate de către unii speculanți”.

Paul Rodilă, purtător de cuvânt IPJ Bistrița Năsăud: “A fost înregistrată o sesizare cu privire la faptul că diverse persoane oferă în schimbul cardurilor alimentare din cadrul programului “Masa Caldă” produse alimentare, în afara prevederilor folosirii acestor carduri”.

Anchetatorii continuă cercetările și încearcă să dea de urma celor care au încălcat legea. De aceste tichete pentru mese calde pot beneficia bătrâni de peste 75 de ani, cu venituri mici, persoane fără adăpost, dar și familii sărmane cu mulți copii.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.