Programul ‘Trenurile Soarelui’ demarează pe 14 iunie și cuprinde 40 de trenuri spre și dinspre Litoral și Deltă

Programul estival de transport feroviar Trenurile Soarelui se va desfășura anul acesta în perioada 14 iunie – 15 septembrie și va cuprinde 40 de trenuri spre și dinspre Litoral și Delta Dunării, informează CFR Călători printr-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

În cadrul programului, CFR Călători introduce suplimentar în circulație 20 de trenuri InterRegio și Regio, care asigură zilnic legătura directă între toate regiunile țării și stațiunile de la Marea Neagră. De asemenea, în intervalele orare cele mai solicitate, turiștii au la dispoziție legături frecvente între Constanța și stațiuni.

Durata călătoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta București — Constanța este de 2 ore și 50 de minute.

Totodată, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord — Tulcea Oraș și retur. Pasagerii vor avea astfel la dispoziție, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus, 2 întors) care vor asigura legătura cu Delta.

Pe de altă parte, și în acest sezon, începând cu data de 28 iunie, trenul tradițional destinat tinerilor va circula zilnic pe ruta Sibiu — Râmnicu Vâlcea — Pitești — București Nord — Constanța & stațiuni — Mangalia și retur. Trenul Tineretului va pleca din Sibiu la ora 17,45, va circula pe parcursul nopții cu tranzit prin București Nord (plecare ora 2,30), și va ajunge la Constanța la ora 6,21/ Mangalia la ora 8,08.

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea un program adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunțate la nivel local în gări.

Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile.  De exemplu, pentru achiziția biletului dus-întors se acordă o reducere de 10%, iar la cumpărarea cu anticipație reducerile sunt cuprinse între 10% și 25%. În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online se acordă reducerea suplimentară de 5%.

Pasagerii au la îndemână și alte reduceri importante pentru destinații interne: 25% reducere prin Cardul Tren Plus, între 10% și 25% reducere cu oferta Minigrup 2 — 5, între 15% și 35% reducere cu oferta Biletul de week-end; între 25% și 60% reducere cu oferta Cartea VSD, între 31% și 56% reduceri de week-end (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia — Brașov și retur, între 10% și 20% reducere la călătoria cu trenuri succesive, reduceri de până la 35 % pentru grupuri de peste 20 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.