Proiecte cu finantare europeana de indiguire si consolidare de mal pe raul Tisa

tisaAdministraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a organizat joi, 22 octombrie 2015, la sediul primăriei comunei Remeți, conferința de presă dedicată stadiului implementării proiectelor “Îndiguire și consolidare de mal pe râul Tisa în zona BF 254÷319”, județul Maramureş” și “Regularizare râu Tisa la Remeți, județul Maramureş” – proiecte cofinanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”.

Lucrările cuprinse în cadrul proiectelor se localizează în bazinul hidrografic Someş-Tisa, pe sectorul comun (de râu) de frontieră cu Ucraina, pe malul stâng al cursului râului Tisa, în localitățile Sighetu Marmației, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța, Remeți și Teceu din judeţul Maramureş.

Inundaţiile repetate au provocat pagube materiale însemnate și eroziuni semnificative ale malului pe sectorul românesc, mai ales in zona localitatilor Remeti si Teceu. Prin implementarea proiectelor, se reduce semnificativ gradul de risc la asemenea fenomene.

Totodata, realizarea acestora va avea consecinţe favorabile asupra vieţii socio-economice, contribuind la facilitarea dezvoltării durabile a zonei.

Proiectul “Îndiguire şi consolidare de mal pe râul Tisa în zona BF 254÷319, județul Maramureş” are o valoare de 78.982.118 lei, din care 90% reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”, Axa Prioritară 5 şi 10% finanţare din bugetul de stat.

Proiectul “Regularizare râu Tisa la Remeți, județul Maramureş” are o valoare de 45.122.594 lei, din care valoarea eligibilă conform POS Mediu este de 36.387.299 lei (finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” și finanţare din bugetul de stat). Valoarea TVA si contribuția beneficiarului se ridică la 8.735.295 lei.

Termenul de finalizare a proiectelor conform contractelor este decembrie 2015.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.