Izvorâte din experienţă şi înţelepciune de viaţă, din bucurie sau durere, din setea de linişte sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură şi tradiţiile populare transmit valori şi creează punţi de legătură între generaţii. Avem o țară foarte frumoasă cu oameni minunați care duc mai departe meșteșugul și tradiția care le-au moștenit de la strămoși și cu care ne mândrim.
Zilele acestea, înainte de Sfintele Sărbători Pascale, holul Palatului Parlamentului este însuflețit de promotorii culturii și tradiției bucovinene de la standul cu ouă încondeiate din Comuna – Muzeu Ciocănești din Bucovina, care a fost numit Satul – Muzeu al României în 2014. Bucovina este cunoscută pentru costumele sale populare, mobila, olăritul, tapiserie și covoare, dar nu în ultimul rând și pentru lucrările complexe de artă, cum ar fi ouăle încondeiate de Paște, pâinea împletită sau măștile populare.
Pentru a susține arta românească și pentru a contribui la promovarea produselor și tradițiilor pe care le urmăm de sute de ani, dar în special pentru a ajuta la schimbul de cunoștințe și obiceiuri dintre diferitele zone ale țării, senatorul Liviu Marian Pop a cumpărat în numele Fundației câteva produse de la standul reprezentanților de la Ciocănești, pentru a duce tradiția bucovineană în Maramureș. Astfel, prin intermediul Fundației Liviu Marian Pop, copiii cu posibilități reduse din Baia Mare vor putea vedea adevărate opere ale tradiției românești Bucovinene.