Pros & Cons – reamenajarea unei case la curte de unul singur!

Locuiesti intr-o casa la curte si ai vrea sa faci cateva schimbari atat in interiorul imobilului, cat si in gradina, dar nu stii daca este mai bine sa le faci singur sau sa apelezi la meseriasi? Consideri ca acestia nu sunt de incredere, dar nu esti foarte sigur pe cunostintele pe care le ai pentru a face singur o renovare?

Inainte de a incepe un proiect de reamenajare a locuintei este foarte important sa iti faci un plan de realizare al acestuia, pentru a putea vedea (pe hartie) care doresti sa fie rezultatul final, stabilind totodata, care sunt implicatiile necesare, costurile, timpul si achizitiile de care ai nevoie. Totodata, vei putea determina daca ceea ce iti doresti se poate realiza intr-o singura parte sau va trebui sa imparti munca si investitiile in mai multe etape.

Inceputul – Planificarea

In prezent exista foarte multe materiale teoretice pe intreg internetul, care te pot indruma asupra pasilor necesari pentru a-ti face singur modificari in casa. Cu toate acestea, exista anumite proceduri care este recomandat sa fie facute de persoane autorizate, pentru a se evita orice situatie neplacuta.

Pentru a-ti usura munca, apeleaza la accesorii precum perechile de roti de calitate special create pentru a fi montate pe piese de mobilier si nu numai, astfel incat sa nu iti pui in pericol starea de sanatate (ridicand greutati foarte mari). Incearca sa iti conservi energia, in mod special datorita faptului ca fara ajutorul unor meseriasi, trebuie sa calculezi foarte bine fiecare pas al proiectului.

Cand decizi ca vei face singur proiectul de reamenajare al casei si gradinii trebuie sa faci un studiu asupra cunostintelor pe care va trebui sa le ai, dar si o cercetare legata de ce echipamente pentru gradina, materiale si unelte vei avea nevoie. Pregatindu-te din timp o sa calculezi mai bine investitiile pe care le vei face, devenind mai eficient si mai rapid.

Daca doresti ca reamenajarea si schimbarile pe care le faci sa reziste o perioada indelungata de timp, nu ezita sa investesti in materiale de o calitate superioara, afland despre fiecare in parte, cat mai multe specificatii. Alegerea acestora nu este usoara, in mod special datorita gamei vaste din care poti alege. Cu toate acestea, exista criterii pe care trebuie sa le iei in considerare, acestea variind de la produs la produs.

Pros & Cons

Cand hotarasti ca vrei sa realizezi acest proiect singur, fara a angaja pe cineva, trebuie sa iei in considerare toate aspectele si posibilele repercursiuni ale acestei decizii. Fiecare persoana percepe diferit aceasta provocare, insa exista cateva avantaje si dezavantaje comune:

 

 • Avantaje:

 

   • Nu exista cost al „mainii de lucru”;
   • Libertatea programului de lucru;
   • Posibilitatea de a personaliza design-ul, oricum si oricat de mult doresti;
   • Satisfactia personala foarte mare (la sfarsitul proiectului);
   • Experienta dobandita.

 

 • Dezavantaje:

 

  • Riscul crescut de accidentare si efortul fizic ridicat;
  • Lipsa experientei de lucru, dar si a expertizei;
  • Limitarea complexitatii proiectului de reamenajare datorita cunostintelor reduse, dar si a unor dotari tehnice profesionale.

Investeste in calitate si planifica-ti fiecare pas pe care il faci in reamenajarea casei si gradinii tale, avand grija la fiecare detaliu tehnic. Odata terminata aceasta etapa, focuseaza-te pe aspectul general pe care il va avea locuinta ta, incercand sa creezi o imagine de ansamblu armonioasa. Nu ezita sa consulti un specialist daca nu esti sigur de procedura sau tehnica pe care ai aflat ca o poti folosi.

Inspira-te din stilurile de design interior si exterior, personalizandu-ti alegerea pentru ca rezultatul final sa iti reflecte personalitatea si preferintele estetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.