Protejarea populaţiei împotriva comerţului ilicit în atenţia poliţiştilor

politisti1Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor precum şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, premergător sărbătorilor pascale.

 Astfel, la data de 14 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acordat o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, în special a celor specifice sărbătorilor pascale.

În urma verificărilor efectuate la mai multe societăţi comerciale, poliţiştii au constatat două infracţiuni de contrabandă şi o infracţiune de evaziune fiscală. Totodată, poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind  protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Valoarea amenzilor aplicate este de 27 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat ţigări, produse alimentare şi obiecte de îmbrăcăminte,  în valoare de aproximativ 2 200 de lei.

Tot în data de 14 aprilie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au verificat mai multe case de amanet şi firme care comercializează telefoane mobile şi laptopuri. Neregulile constatate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au identificat un minor de 14 ani, bănuit că în data de 04 aprilie a.c. ar fi sustras un telefon mobil dintr-un rucsac aflat pe o bancă din parcul Aleea Serelor din Baia Mare. Telefonul mobil, în valoare de 1 800  de lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Acţiuni similare, menite prevenirii şi combaterii  infracțiunilor economico-financiare precum și pentru prevenirea și combaterea violenței stradale, menținerii și asigurării ordinii publice şi siguranței rutiere vor fi desfăşurate punctual pe tot parcursul perioadei următoare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.