Protest FSE SPIRU HARET MARAMURES  13 si 14 decembrie 2022 „Investind in educație, investiți  în viitor!”

Sindicatul din învățămantul preuniversitar Spiru Haret Maramures a organizat un amplu protest  azi, 13 decembrie 2022,  în unitățile  școlare din județ. Acesta se va desfășura și mâine, 14 decembrie. Deviza acțiunii  este „Investind in educație, investiți  în viitor!”

Acțiunea a demarat printr-un protest pașnic , memmbrii de sindicat au purtat cocarde. Revendicările lor au ca punct de plecare nemulțumirile față de modul în care este tratată educația la nivel național,  de către cei care ne conduc:

  • Alocarea procentului de 6% din P.I.B  pentru finanțarea educației
  • Majorarea corectă cu cel puțin 15 % a salariilo întregului personal din învățământ
  • Calculul corect a drepturilor salariale suplimentare, prin raportare la salariul de bază
  • Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă
  • Plata orelor suplimentare , peste timpul normal de muncă
  • Suplimentarea numărului de posturi
  • Majorarea indemnizației de hrană

 “Azi am demarat un protest adresat guvernanților,  care în acest moment pun pe hârtie bugetul țării. Ne dorim copii educați, ne dorim dezvoltarea de competențe în rândul viitoarei generații și totodată,  ne dorim părinți liniștiți care ne acordă încredere . Dar, aici,  vorbim despre rolul nostru, unul vocațional pe care dorim să-l dezvoltăm cu toate mijloacele și instrumentele pe care le deținem.

Învățământul nu este format doar din profesori și copii, vorbim și de persoonal auxiliar și nedidactic, împreună suntem o mare familie . Nu avem sporuri pentru condiții vătămătoare, aceste drepturi le obținem cu greu în instanță, avem alocat un buget de 9 lei/zi pe pentru hrana, se comasează licee și școli pornind de la argumente care nu stau în picioare. Salariile au rămas la nivelul celor din 2017, iar prețurile sunt exagerate.

Ne străduim dar avem un sistem subfinanțat , personal nemotivat financiar iar cerințele sunt tot mai mari , doar aici ne raportăm la criteriile din Uniunea Europeană. Prin acțiunea de azi, care va continua și mâine, dorim să tragem un nou semnal de alarmă, că noi, cei din învățământ, avem și drepturi nu doar obligații.”, a transmis ,  Pop Daniel –Președinte SIP Spiru Haret MM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.