PSD Maramureș a retras sprijinul politic în cazul Gabrielei Hofer și a Elena Cărăușan

Gabi ZeteaGabriel Zetea: PSD Maramureș a hotărât retragerea sprijinului politic pentru funcțiile administrative deținute de viceprimarul de Baia Mare, Gabriela Hofer și consilierul municipal, Elena Cărăușan

Biroul Permanent Județean (BPJ) al PSD Maramureș, întrunit în ședință statutară joi, 21 ianuarie 2016, a hotărât aplicarea unei sancțiuni pentru prejudicii aduse partidului, respectiv retragerea permanentă a sprijinului politic în cazul viceprimarului municipiului Baia Mare, Gabriela Hofer și a consilierului municipal Elena Cărăușan. Sancțiunea a fost propusă de conducerea interimară a PSD Baia Mare și a fost validată conform statutului de BPJ al PSD Maramureș, cu 18 voturi pentru și două abțineri. Celor două reprezentante ale PSD Baia Mare în cadrul Consiliului Local al Primăriei municipiului li s-a imputat lipsa de solidaritate cu ceilalți cinci consilieri PSD, dar și nerespectarea unei decizii unanime, convenite de comun acord de grupul de consilieri PSD.

Liderul județean al PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat despre decizia de a le sancționa pe cele două reprezentante ale Consiliului Local Baia Mare. ”Nu a fost o hotărâre pe care să o luăm cu ușurință pentru că, în cazul celor două colege, vorbim despre membri vechi a Partidului Social-Democrat, cu o activitate apreciată și prestigioasă de-a lungul timpului, atât în cadrul organizației municipale, cât și în cadrul organizației județene. Într-un partid politic, însă, înafară de aprecierea personală pentru activitatea oricărui membru, trebuie să primeze disciplina și solidaritatea. În cadrul grupului PSD din Consiliul Municipal Baia Mare – respectiv șapte consilieri social-democrați – s-a luat o decizie de comun acord, hotărâre susținută și de conducerea executivă a PSD Maramureș în ceea ce privește aprobarea unui nou credit propus de executivul Primăriei Baia Mare, o poziție corectă și apreciată în cadrul comunității băimărene. Mesajul nostru a fost acela că nu ne opunem unui credit care să ducă la dezvoltarea infrastructurii municipiului, la satisfacerea nevoilor sociale, culturale sau sportive și care să ajute candidatura municipiului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, dar cerem lămuriri suplimentare executivului Primăriei Baia Mare pentru toate cele 11 proiecte din anexa hotărârii. Totodată, considerăm că este imperios necesară o dezbatere mai largă a necesității și oportunității finanțării proiectelor propuse. Aceste lucruri trebuiau respectate și de către cele două reprezentante PSD în Consiliul Municipal, Gabriela Hofer și Elena Cărăușan. PSD Maramureș nu impune niciunui ales local sau județean un anumit tip de vot, pro sau contra, în cazul unui proiect de hotărâre. Filiala județeană a Partidului Social-Democrat are însă obligația de a analiza activitatea reprezentanților PSD în forurile din care fac parte și a stabili dacă viziunea acestora se suprapune cu cea a partidului care i-a propus pe listele sale. Am reușit, în ultimii ani, să construim o echipă unită a PSD în Maramureș, cu rezultate remarcabile în administrația publică locală. Acest lucru a fost posibil datorită unității dintre noi și fiindcă am înțeles că doar în echipă, respectându-ne reciproc, putem să schimbăm percepția alegătorilor despre politica maramureșeană. Tocmai din acest motiv, PSD nu poate tolera lipsa de solidaritate și încălcarea cuvântului dat colegilor”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Dr O.. L… de la spitalul tbc Baia Mare in scandalul legat de angajarile ilegale facute cu nepotu V… r…. a fost trimisa in judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.