PSD Maramureș a validat 60 de candidaturi pentru primăriile din județ

sedinta PSD candidatiGabriel Zetea: ”PSD Maramureș a validat 60 de candidaturi pentru primăriile din județ

Zilele trecute, Comitetul Executiv Județean al PSD s-a întrunit în ședință la sediul PSD Maramureș, în prezența secretarului general al PSD, Marian Neacșu. Întâlnirea a avut ca scop validarea candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, fiind aprobate de CEx al PSD Maramureș un număr de 60 de astfel de candidaturi pentru primăriile din județ.

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș a declarat că, în cazul celorlalte 16 UAT-uri rămase la nivelul județului, din totalul de 76, cercetările sociologice și sondajele de opinie vor fi finalizate în perioada următoare, urmând să fie identificați cei mai buni candidați pentru Partidul Social Democrat, filiala Maramureș. ”Criteriul de bază al selecției noastre esta ca cei care ne vor reprezenta în aceste alegeri locale să fie oameni cinstiți, onești, care pot face treabă și își doresc cu adevărat să aducă schimbări benefice pentru comunitățile pe care le reprezintă. Zilele următoare vom anunța public lista tuturor candidaților PSD pentru primării. Marea majoritate a candidaților deja validați sunt primarii în funcție ai Partidului Social Democrat, filiala Maramureș. Avem și șase femei care candidează pentru această funcție publică și este cel mai mare număr de femei sprijinite de partidul nostru, în cadrul unui singur scrutin, în toată istoria PSD”, a precizat liderul județean al social-democraților, Gabriel Zetea.

Președintele PSD Maramureș a arătat faptul că s-a stabilit și modul în care vor fi desemnați candidații pe lista Consiliului Județean din partea social-democraților. ”Am împărțit județul în opt zone și în fiecare dintre acestea vom organiza mini-conferințe la care vor participa doar organizațiile locale din arealul respectiv și care își vor vota efectiv candidații pentru Consiliul Județean. Ceea ce ne dorim, este ca cel care va fi desemnat candidat să aibă girul colegilor și oamenilor din zona respectivă, pentru a crește, astfel, reprezentativitatea în viitorul Consiliu Județean. PSD Maramureș evită practica deja cunoscută a majorității partidelor politice, unde o mână de oameni se adună într-un birou al unui sediu din Baia Mare și stabilesc, la mica înțelegere, candidații și locul acestora pe lista de partid. PSD va accepta votul organizațiilor locale din cele opt zone stabilite, fiindcă la alegerile locale din 2016 nu mai vorbim de candidaturi uninominale, ci de liste de candidați””, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Liderul județean al PSD a declarat că și organizația municipală a PSD Baia Mare își va alege președintele în 10 aprilie 2016, prin votul tuturor membrilor de partid ai PSD Baia Mare, model aplicat după alegerea lui Liviu Dragnea la conducerea centrală a partidului prin votul exprimat al tuturor membrilor PSD din întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.