PSD susține dezvoltarea municipiului Baia Mare, dar solicită o dezbatere aprofundată privind oportunitatea și necesitatea accesării unui nou credit

Gabi Zetea2Gabriel Zetea: PSD susține dezvoltarea municipiului Baia Mare, dar solicită o dezbatere aprofundată privind oportunitatea și necesitatea accesării unui nou credit

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al filialei județene a PSD a exprimat un punct de vedere referitor la intenția Primăriei Baia Mare de a accesa un nou credit de investiții în sumă de 100 de milioane de lei noi. Totodată, liderul județean al PSD Maramureș a explicat și motivul pentru care consilierii municipali ai PSD nu au votat proiectul propus de executivul Primăriei Baia Mare, precum și punctul de vedere al acestora referitor la îndatorarea orașului prin accesarea noului credit.

”Am urmărit cu atenție sporită intenția Primăriei Baia Mare de a accesa un nou credit de investiții cu o valoare importantă și vorbim aici de 100 de milioane de lei noi. Un credit de o asemenea magnitudine, care angajează resursele financiare ale orașului pentru o lungă perioadă de timp necesită o largă dezbatere publică. Am avut, personal, o experiență îndelungată în accesarea creditelor de către autoritățile publice locale, atât la nivelul Consiliului Județean Maramureș, cât și de către primăriile din județ, prin natura funcției pe care o ocup în executivul CJ.

Am participat, de-a lungul timpului, la dezbateri organizate de către primăriile din Maramureș, atât în cadrul ședințelor de Consiliu Local, cât și dezbateri publice cu maramureșeni care s-au dovedit a fi cu adevărat interesați de viața administrativă a comunităților. Acesta este motivul pentru care eu cred că o dezbatere largă, transparentă a problematicii unui credit de 100 de milioane de lei în Baia Mare este o necesitate”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea: Suțin poziția consilierilor locali ai PSD privind accesarea unui credit care urmărește transparent dezvoltarea municipiului Baia Mare

Liderul județean al PSD a subliniat faptul că a urmărit cu atenție și poziția consilierilor municipali ai social-democraților, dar și pe cei ai celorlalte partide care au solicitat executivului Primăriei Baia Mare detalii referitoare la necesitatea, oportunitatea și scopul acestui credit de investiții.

”Susțin și sunt de acord cu poziția consilierilor locali ai PSD care, având în vedere gradul relativ mic de îndatorare al municipiului Baia Mare, nu se opun accesării unui credit. Suntem de acord atâta vreme cât acesta urmărește transparent dezvoltarea infrastructurii municipiului Baia Mare, satisfacerea nevoilor în plan cultural sau sportiv al comunității și care vine în sprijinul candidaturii municipiului Baia Mare în competiția de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. PSD a avut în ultimii trei ani de zile o poziție constructivă în cadrul ședințelor de Consiliu  Municipal prin consilierii săi, dar și a executivului Primăriei Baia Mare, prin viceprimarul Gabriela Hofer.

PSD își afirmă încă o dată susținerea pentru toate proiectele care vin în sprijinul cetățeanului, dar în același timp, pentru a putea vota în cunoștință de cauză un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit care va afecta bugetul municipiului în următorii ani, orice consilier local, nu doar în municipiul Baia Mare, are nevoie de o dezbatere transparentă și punctuală pentru fiecare dintre obiectivele de investiții propuse de către executiv. Totodată, este necesară fundamentarea corectă a proiectului de hotărâre care să conțină, conform legii, o expunere de motive asumată, rapoarte de specialitate detailate oferite de aparatul propriu al Primăriei, studii de necesitate și oportunitate și chiar studii de fezabilitate pentru unele dintre obiective, pentru a putea analiza corect sumele care urmează să fie investite.

O astfel de abordare sănătoasă a administrației publice locale va genera, așa cum s-a întâmplat și până acum, o susținere largă a proiectelor propuse de către executivul Primăriei Baia Mare din partea consilierilor locali ai PSD”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.