Rădăcina de pătrunjel detoxifică organismul, protejează sănătatea inimii și întărește sistemul imunitar! Mod de preparare

Pe lângă faptul că este un condiment de neînlocuit în bucătărie, rădăcina de pătrunjel este folosită în medicina tradițională ca un remediu eficient pentru numeroase boli și simptome. Aceasta are efecte detoxifiante, diuretice, antiseptice și antiinflamatoare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Radacina de patrunjel este un aliment bogat in nutrienti. Contine cantitati mari de vitamina K, A, B si C, precum si fier, cupru, potasiu, folati, fibre dietetice, calciu, flavonoide si antioxidanti.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Cele mai bune efecte terapeutice se obtin consumand radacini de patrunjel proaspete si nu conservate prin congelare sau preparate prin incalzire, care isi pierd mult din calitatile vindecatoare.

Dupa doua saptamani de congelare, se pierd aproximativ 50% din majoritatea vitaminelor, in timp ce prin fierbere, este pierdut un procent de 50-70% din continutul de vitamina C, vitamina E, de vitamine din complexul B.

Grecii il considerau sacru si credeau ca-i fereste de moarte. Inainte de fiecare confruntare, gladiatorii romani mancau radacina de patrunjel, considerand ca in acest fel se umplu de curaj si isi devoreaza moartea. Abia din Evul Mediu, patrunjelul a devenit condiment de nelipsit din toate bucatariile.

Beneficiile radacinii de patrunjel
1. Detoxifică organismul
Rădăcina de pătrunjel are proprietati detoxifiante pentru ficat datorita substantelor antioxidante pe care le contine (stimuleaza secretia de glutation). Aceasta elimina toxinele din ficat, purifica sangele, curata tractul urinar si digestiv.

2. Protejează sănătatea inimii
Cu o sursă bogată de potasiu, rădăcina de pătrunjel poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, datorită rolului său de vasodilatator, protejând împotriva accidentului vascular cerebral și a altor boli de inimă.

3. Întărește sistemul imunitar
Cu un nivel ridicat de vitamina C, rădăcina de pătrunjel dă un impuls major sistemului imunitar, împreună cu alți antioxidanți care reduc efectele nocive ale radicalilor liberi în organism.

4. Îmbunătățește densitatea osoasă
Cu mult peste doza zilnică recomandată de vitamina K, rădăcina de pătrunjel îmbunătățește densitatea osoasă.

5. Reduce flatulența și indigestia
Cunoscută pentru sănătatea stomacului, rădăcina de pătrunjel ameliorează inflamația din intestin, reducând astfel flatulența și indigestia.

6. Îngrijirea pielii
Datorită nivelului ridicat de flavonoide și antioxidanți, rădăcina de pătrunjel poate ajuta la ameliorarea stresului oxidativ și a inflamației pielii, reducerea ridurilor și a petelor de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.