Ramâi fără bani pe cont și card bancar dacă faci această greșeală! Mulți români o comit

Ramâi fără bani pe cont și card bancar dacă faci această greșeală! Mulți români o comit

Ai putea rămâne fără bani pe cont și card bancar dacă obișnuiești să faci această greșeală. Plățile online sau cu card bancar sunt extrem de accesibile în această perioadă, dată fiind și situația epidemiologică. Pe de altă parte, este mult mai simplu și rapid să achiți cumpărăturile cu un click sau doar apropiând cardul de dispozitivul POS. Totuși, ele pot fi periculoase pentru bugetul tău, dacă ajungi victima hackerilor.

Care este greșeala care te face să rămâi fără bani pe cont și pe card bancar

Românii au prins gustul tranzacțiilor rapide, disponibile în special prin sistemul de plată online. Deși este simplu și eficient să îți faci cumpărăturile pe diferite site-uri, acestea pot ascunde secrete nebănuite, care te pot lăsa fără bani pe cont și card bancar. De aceea, este esențial să cunoști pericolele și să te protejezi de hackerii online.

Principala greșeală pe care mulți o facem este să cădem în capcana site-urilor bancare false sau a link-urilor dubioase, primite adesea pe mail. Ești mult mai expus la astfel de situații dacă obișnuiești să faci plăți online cu ajutorul telefonului mobil. Dispozitivul este lipsit de apărare în fața trojenilor bancari actuali și aplicațiilor bancare false. Totuși, în ciuda pericolului, există metode de a te păzi să rămâi fără bani pe cont și card bancar.

Cum poți preveni furturile online

În primul rând, atunci când descarci aplicațiile pentru smartphone, alege-le întotdeauna pe cele disponibile în platformele Google Play sau App Store. Aplicațiile nu sunt neapărat rău intenționate, însă unele dintre cele care pot provoca probleme se regăsesc în magazine de aplicații terțe. Acestea nu verifică atât de riguros conținutul, față de Google Play sau App Store.

Pe de altă parte, înainte de a decide să instalezi o aplicație, asigură-te că ai verificat recenziile și evaluările altor utilizatori, dar și numărul de instalări și permisiunile necesare ulterior accesării. De asemenea, ai grijă la acele aplicații care solicită permisiuni prin SMS dacă acestea nu ar avea motive să solicite un astfel de pas.

Adesea se întâmplă ca numeroase cereri de permisiuni suplimentare să fie extrem de agasante, iar noi să fim tentați să apăsăm rapid butonul “Ok”. Totuși, este nevoie de prudență înainte de a activa orice permisiune în plus. Astfel, ai putea să te ferești de hackerii online și să previi să rămâi fără bani în contul tău bancar.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.