Răsturnare de situaţie în cazul furturilor din Borșa. Află cine erau hoţii!

arestPoliţiştii subliniază încă o dată că siguranţa depinde şi de modul în care fiecare adoptă un comportament preventiv şi respectă reguli minime de asigurare a locuinţelor cu sisteme eficiente de închidere şi de securitate pentru prevenirea si protejarea bunurilor.

La data de 11 martie a.c., un borşean a sesizat poliţia că i-au fost furate mai multe bunuri din locuinţă.

El a declarat că, în timp ce era plecat din ţară, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa sa de pe strada Ştrandului din oraş şi au furat băuturi alcoolice şi obiecte de uz casnic. Valoarea prejudiciului a fost estimat la 1 000 de lei.

Activităţile de investigare efectuate de poliţişti au dus la identificarea a doi minori, ambii de 15 ani, bănuiţi de comiterea furtului.

Poliţiştii au reuşit să recupereze şi să restituie părţii vătămate 80% din prejudiciu.

Ieri, 15 martie, o băimăreancă a fost victima infracţiunii de furt. Ea a declarat că la data de 12 martie a.c., a plecat de acasă şi nu şi-a asigurat uşa de la intrare în locuinţă. În jurul orei 10.00, persoane necunoscute au profitat de acest fapt şi au pătruns în imobil, situat pe strada Piaţa Revoluţiei, de unde au sustras 1 200 de lei, mai multe carduri şi un telefon mobil.

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru recuperarea prejudiciului, identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere penală.

Deoarece cele mai multe furturi din locuinţe sunt comise când proprietarii nu se află la domiciliu, va recomandăm câteva măsuri care să ducă la prevenirea acestora:

  • evitaţi, pe cât posibil, când plecaţi de acasă pentru mai multe zile să lăsaţi locuinţa nesupravegheată, apelaţi la un vecin care să aibă grijă de locuinţa dumneavoastră când lipsiţi mai mult;
  • nu lăsaţi cheile de la uşa sub preş, la poartă sau în alte locuri deoarece ele pot fi găsite cu uşurinţă de către infractori;
  • daca aţi pierdut cheile de la poartă sau de la uşa de acces în locuinţă, luaţi urgent măsuri de înlocuire a acestora;
  • nu lăsaţi scări sau alte unelte în curte, pentru că facilitaţi astfel activitatea infractorului care le poate utiliza pentru escaladarea sau distrugerea sistemelor de închidere;

În situaţia în  care vă întoarceţi acasă şi vă găsiţi locuinţa prădată de hoţi nu intraţi în panică ci anunţaţi de urgenţă poliţia.

  • Nu trebuie să atingeţi sau să mişcaţi de la locul lor lucrurile din locuinţă, pe cât posibil interziceţi accesul altor persoane binevoitoare în câmpul infracţional. În multe cazuri victima sau alte rude doresc sa verifice ce obiecte lipsesc sau să facă ordine în lucrurile răvăşite de infractori, prin aceasta distrugând mijloacele de probă existente;
  • Victima trebuie sa pună la dispoziţia poliţiei cât mai multe date de care a luat cunoştinţă. Ne referim aici la persoanele suspecte care au gravitat în jurul locuinţei, care au cunoscut faptul ca victima lipseşte de acasă sau care aveau informaţii despre locul în care se aflau bunurile de valoare;
  • De mare importanţă sunt datele furnizate de către vecini, care sunt cei mai în măsură să sesizeze şi să observe mişcarea elementelor infractoare în zonă.
  • Furnizaţi poliţiei cât mai multe date în legătură cu bunurile furate.

Ţinând cont de aceste reguli contribuiţi în mare măsură la prinderea celui care v-a prădat locuinţa !

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.