Poliţiştii au acţionat în zona barurilor şi cluburilor din Baia Mare

politia-romana-emblema-2Poliţiştii maramureşeni au acţionat, cu efective mărite, în municipiul Baia Mare, pentru prevenirea faptelor antisociale, depistarea neregulilor referitoare la funcţionarea unor localuri publice precum şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere.

Polițiști de ordine publică împreună cu poliţişti rutieri din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare au efectuat, azi – noapte, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă public precum şi sancţionarea abaterilor rutiere.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi cu precădere în zonele barurilor şi cluburilor, fiind efectuate controale pentru verificarea respectării programului de funcţionare la sediile a 15 societăţi comerciale. De asemenea, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 78 de autovehicule care se deplasau pe principalele artere de circulaţie din zona localurilor publice verificate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat mai multe abateri de la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi de la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului. Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoarea de aproape 6 000 de lei.

Poliţiştii care au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră au sancţionat 74 de şoferi care s-au abătut de la respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor este de peste 16 000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce cinci premise de conducere şi au retras, pentru nereguli tehnice, trei certificate de înmatriculare.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.