Reabilitarea Aeroportului Baia Mare și extinderea pistei cu 360 de metri a intrat în linie dreaptă

aeroportGabriel Zetea: ”13  milioane de euro pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare și extinderea pistei cu 360 de metri”

Veste mare pentru Maramureș. Lucruri bune se întâmplă în continuare pentru județul nostru. La sfârșitul săptămânii trecute, în București, la sediul Ministerului Fondurilor Europene a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene al Aeroportului Internațional Baia Mare. Evenimentul a avut loc în prezența directorului Aeroportului, Dorin Buda, al directorului general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial de Transporturi, Ionuț Micu, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica și de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Contractul semnat prevede reabilitarea și extinderea pistei Aeroportului Internațional Baia Mare cu încă 360 de metri, valoarea proiectului fiind de aproximativ 13 milioane de euro.

Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ Maramureș:  ”Un aeroport care să efectueze curse internaționale în Baia Mare este un deziderat al maramureșenilor de foarte mult timp”

Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean a subliniat faptul că, după ani întregi de blocaje și tergiversări, proiectul Aeroportului Baia Mare se va realiza în ciuda tuturor vocilor negative care s-au auzit în ultima perioadă. ”Un aeroport care să efectueze curse internaționale în Baia Mare este un deziderat al maramureșenilor de foarte mult timp, de mult prea multă vreme. Nu vreau să intru în detalii vizavi de întârzierile care au făcut ca, abia în 2015, să putem semna contractul de finanțare pentru Aeroport, însă una din cauze este clară: incompetența celor care până în 2014 au gestionat soarta Aeroportului. Ultimul mare proiect de infrastructură al județului Maramureș pentru exercițiul financiar european 2007 – 2013 devine în acest moment o certitudine, dar în același timp vom avea în perioada următoare un calendar extrem de strâns pentru a cheltui în bună regulă această finanțare importantă”, a arătat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Reprezentantul executivului în CJ a precizat că se așteaptă în perioada următoare soluționarea contestației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), urmând apoi semnarea contractului de execuție, finalizarea procedurii exproprietăririlor, autorizarea creditului pentru asigurarea fluxurilor financiare și, ultimul pas îl va reprezenta demararea efectivă a lucrărilor.

 

Marius Nica: ”Guvernul Ponta a deblocat proiectele tuturor aeroporturilor din țară”

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica s-a declarat încântat de faptul că s-a reușit și semnarea acestui contract în Baia Mare și a arătat că are speranța ca proiectul de reabilitare și extindere al Aeroportului Internațional să se finalizeze cât mai curând. ”Ne-am specializat în finanţarea de lucrări pentru aeroporturi, fiindcă am semnat până acum contractul pentru aeroporturile din Satu Mare şi Tulcea,  am deblocat problemele care existau la aeroportul din Suceava, iar acum am parafat contractul de finanțare pentru Aeroportul Internaţional Baia Mare, deși lucrările pe partea de execuţie se află în procedura de contestaţie. Și mă bucur că cel care a reușit să facă posibile toate aceste proiecte este Guvernul Ponta. Personal, consider că orice investiţie într-un aeroport poate genera creştere economică, indiferent de zona ţării în care se află, fără a ține cont de disputele politice pe un asemenea subiect. Mai mult, legat de Aeroportul Internațional Baia Mare, eu am speranța ca lucrările vor începe până la 31 decembrie și vom primi și primele facturi de aici, dat fiind faptul că noi putem face plăți și în primele luni ale anului viitor”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.
buda

Gabriel Zetea: ”Dorin Buda a reușit în doar nouă luni ce alții nu au izbutit în ani de zile”

Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș a dorit să îl felicite pe directorului Aeroportului Internațional Baia Mare, Dorin Buda, pentru timpul extrem de scurt în care a reușit să pună pe drumul cel bun proiectul Aeroportului. ”Îl felicit pe directorul Dorin Buda, la fel cum a făcut-o și ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, pentru că într-o perioadă extrem de scurtă, de numai nouă luni de zile, a reușit refacerea studiului de fezabilitate (SF), obținerea avizelor din partea tuturor autorităților statului, finalizarea aproape de 100% a licitației și demararea procedurii de expropriere. Toate acestea au culminat cu semnarea contractului de finanțare, proiect de care va benefia întreg Maramureșul, nu doar Baia Mare. Dorin Buda a dovedit că este un partener serios, însă greul abia acum începe”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.