Reabilitarea podului peste Tisa va fi finanțată prin bani guvernamentali. Ce sumă s-a alocat pentru acest proiect?

Prefectul Rudolf Stauder: Am făcut toate eforturile necesare pentru alocarea fondurilor necesare pentru punerea în siguranță a podului istoric peste râul Tisa din Sighetu Marmației.

În urma adresei primite de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj la solicitarea prefectului Județului Maramureș, Rudolf Stauder, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis Hotărârea nr. 42 din 14.11.2023 de alocare a sumei de 6 milioane lei, TVA inclus, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.

Această alocare financiară are ca scop finanțarea cheltuielilor necesare pentru realizarea lucrărilor de punere în siguranță a podului istoric peste Tisa din Sighetu Marmației.

Această decizie vine în urma analizelor atente efectuate de către autoritățile locale și naționale, care au identificat necesitatea intervenției urgente pentru conservarea și restaurarea acestui important obiectiv istoric.

“Mulțumesc Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Guvernului României pentru sprijinul acordat și pentru înțelegerea importanței acestui proiect pentru comunitatea noastră”, a transmis prefectul Rudolf Stauder.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.