”Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rezervoarelor de apă, a stațiilor de pompare, a rețelei de distribuție și a rețelei de apă uzată în localitățile Baia Sprie, Băița, Bozânta și Cavnic”

vitalLuni, 26 mai 2014, s-a semnat în Baia Mare un nou contract de lucrări ce prevede extinderi și reabilitări ale infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș. Contractul MM-CL-09 ”Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rezervoarelor de apă, a stațiilor de pompare, a rețelei de distribuție și a rețelei de apă uzată în localitățile Baia Sprie, Băița, Bozânta și Cavnic” a fost semnat între S.C. VITAL S.A.  și căștigătorul contractului de achiziție publică Asocierea S.C. Intreprindere Construcții Instalații Montaje S.A. – S.C. Orizont Sighetu Marmației S.R.L., cu terț susținător S.C. Al Stom Company SRL.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare : „ Proiectul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canal în Maramureş este un pas uriaş în ceea ce înseamnă dezvoltarea judeţului nostru şi ralierea la cerinţele impuse de Uniunea Europeană. Pe lângă importanţa acestei finanţări însă, trebuie să acordăm un deosebit interes calităţii lucrărilor care sunt efectuate, deoarece ne dorim ca această investiţie să fie durabilă. În municipiul Baia Mare, la finalul implementării acestui proiect, vom avea aproape 100 % acoperire cu reţelele de apă şi canalizare, dar este foarte îmbucurător că şi localităţile din judeţ beneficiează de investiţii importante, care oferă cetăţenilor condiţii civilizate şi europene”.

Valoarea proiectului este de 24.664.318,60 lei fără TVAși prevede o durată de execuție de 22 luni.

Orașul Baia Sprie beneficiază de aproape 7 milioane lei din acest proiect pentru: reabilitarea a 1.600 m conductă aducțiune apă, reabilitarea a 3.000 m rețea apă pe 7 străzi și extinderea rețelei de apă pe 4 străzi cu o lungime de 3.000m precum și rețea nouă de canalizare de 3.361 m pe 7 străzi ale orașului.

În localitatea Băița vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă potabilă pe 3 străzi, în total peste 2.535m și vor fi realizați alți 3.871m de rețele noi de canalizare pe 2 străzi. Valoarea lucrărilor din această localitate ajunge la peste 3,3 milioane de lei.

În localitatea Bozânta Mare se vor executa 5.203m de rețea nouă de alimentare cu apă potabilă pe 5 străzi și 2700 m rețea nouă de canalizare pe 7 străzi, pentru acestea find alocați peste 3 milioane lei.

În orașul Cavnicse vor realiza cele mai multe lucrări din acest contract, pentru care au fost alocați aproximativ peste 9,5 milioane lei. Suma alocată va fi folosită pentru extinderea a 8.234 m rețea nouă de apă pe un număr de 22 străzi, reabilitarea rețelei de canalizare existente pe 6 străzi, cu o lungime de 2.721 m și extinderea rețelei de canalizare pe 28 de străzi în lungime de 9603m.

Planul de finanţare al proiectului include contribuţia Uniunii Europene care reprezintă 77,31%, subvenţia de la bugetul de stat este de 11,82%. Împrumutul contractat de Operatorul Regional SC Vital SA este de 9,05% iar contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziuneprin POS Mediu 2007-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.