Recomandări oficiale. Ce NU e bine să facem cu 2 zile înainte de vaccinarea anti Covid-19

Ministerul Sănătății a făcut publice o serie de informații care sunt necesare celor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 în perioada următoare.

Recomandările autorităților sunt împărțite în două secțiuni: înainte și după vaccinare.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Astfel, medicii spun că nu este bine ca persoana care se vaccinează să consume alcool, ”mai ales în cantități mari”, cu 48 de ore înainte să li se administreze serul.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ce trebuie să fac înainte de vaccinarea împotriva COVID-19?

Oferte de nerefuzat 2021

-► Puteți să mâncați și să beți apă înainte să vă vaccinați.

-► Se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități mari, cu 48 de ore înainte de vaccinare. Deși nu există studii care să arate cum alcoolul interacționează cu vaccinul anti-COVID-19, alcoolul slăbește sistemul imunitar, în special când e consumat excesiv. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să beți 1-3 unități de alcool, este bine să nu amânați și să mergeți să vă vaccinați conform programării.

-► Dormiți bine în noaptea dinaintea vaccinării. Un somn odihnitor și liniștit ajută sistemul imunitar.

-► Nu este recomandat să luați paracetamol sau ibuprofen înainte de vaccinare pentru prevenirea eventualelor efecte adverse ale vaccinului.

-► Pacienții care iau paracetamol sau ibuprofen pentru boli pre-existente nu trebuie să întrerupă tratamentul înainte de vaccinare.

Ce trebuie să fac după vaccinare?

-► Puteți să mâncați și să beți apă după ce v-ați vaccinat.

-► Deși nu este contraindicat, pentru o eficiență cât mai mare a vaccinului, se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități excesive, timp de două săptămâni de la vaccinare.

-► În cazul în care vă doare brațul în care vi s-a administrat vaccinul, aplicați un prosop curat, umezit în apă rece pe zona injectării. De asemenea, efectuarea de exerciții cu brațul ajută la ameliorarea durerii.

-► Dacă aveți stare febrilă, beți multe lichide.

-► Puteți lua paracetamol sau ibuprofen pentru ameliorarea disconfortului cauzat de eventuala apariție a unei stări febrile și / sau dureri de cap.

-► Contactați doctorul dacă efectele adverse nu dispar în câteva zile.

Pot să mă întorc la lucru după ce m-am vaccinat?

-► Da, după vaccinare vă puteți întoarce la lucru atâta timp cât vă simțiți bine. Dacă vă doare tare brațul în care vi s-a făcut injecția, puteți întâmpina dificultăți în ridicarea obiectelor grele.

-► Dacă vă simțiți foarte obosit, este recomandat să evitați să conduceți. În general, efectele adverse dispar în câteva zile de la administrarea vaccinului.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.