Regal pianistic impresionist la Palatul Mogoșoaia

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia va găzui duminică 6 mai 2018, de la ora 12, un recital excepțional înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare organizată de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores. 

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la moartea marelui compozitorClaude Debussy.

Protagonist va fi unul dintre cei mai importanți muzicieni români ai momentului, pianistul concertist și profesorul universitar Vlad Dimulescu, care spre final va interpreta alături de Fausta Dimulescu și o piesă la patru mâini – Mica suită tot de Debussy.

Recitalul impregnat de sonoritățile impresioniste franceze, va fi urmat de prezentarea celui mai recent compact disc înregistrat de Vlad Dimulescu, un album cu opusuri de Frederic Chopin.

Pianistul Vlad Dimulescu a început studiul pianului la Liceul de Muzică din orașul său natal, Brașov. Și-a continuat studiile la Conservatorul din București, cu pianistul Constantin Ionescu Vovu. Este profesor universitar, iar din 2012 directorul Departamentului pentru Instrumente cu Claviatură și Muzică de Cameră. În ceea ce privește cariera de pianist, el și-a început-o la 14 ani, interpretând Concertul nr. 2 de Beethoven, împreună cu Filarmonica Gheorghe Dima din Brașov, dirijată de Ilarion Ionescu Galați. După acest debut a continuat să cânte în toate centrele muzicale importante din țară, sub baghete dirijorale importante: Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Emil Simon, Iosif Conta, Mircea Cristescu, Emanuel Elenescu, Ludovic Bacs, Jing-Wang, Daisuke Soga, Bruno Martinotti, Gudmundur Emilsson, Tateo Nakajima, Joan Jose Olives, Enzo Ferraris Massimiliano Caldo, Roberto Salvalaio, Tido Dejean,etc. Vlad Dimulescu a cucerit importante premii la concursurile de pian, precum cel de la Salerno, în Italia, în 1983, Gheorghe Dima din Cluj 1985, George Enescu în 1991, Viniadelmar, Chile, 1992 și este laureat al Premiului Criticilor Muzicali din România în 1995. A participat la festivaluri internationale ca: Interforum din Budapesta în 1987, Dinu Lipatti 1993 Sinaia, și 1995 Bucuresti, Serile Lipatti la Fundațeanca în 2014, Festivalul de Muzică de Cameră de la Brasov 1979-1996 și George Enescu 2013. În străinătate a susținut recitaluri si concerte în Ungaria, Polonia, Italia, Germania, Portugalia, Spania, Grecia, Bulgaria. Deține titlul de Doctor în arte obtinut cu teza ,,Repere de Belcanto in pianistica chopiniană”. Vlad Dimulescu a susținut cursuri de măiestrie în Italia, Portugalia, Grecia, Polonia și Bulgaria și a fost membru în jurii internaționale și naționale în concursuri pentru pian. În anul 2000 a editat primul CD cu opusuri de Enescu, Chopin și Brahms, în 2004 și-a publicat cartea ,,Belcanto în pianistica chopiniană”, iar de curând a înregistrat un compact disc cu opusuri de Frederic Chopin.

 Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa:asociatiaprovalores@gmail.com.

 Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

 Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”.

 Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.