Regele Abdallah al Arabiei Saudite: SUA și Europa sunt următoarea țintă a jihadiștilor

Regele Abdallah al Arabiei Saudite a avertizat țările occidentale că ele vor fi următoarea țintă a amenințării jihadiste, în absența unei reacții „rapide”, relatează AFP și Reuters.

Citat sâmbătă de cotidianul local Asharq Alawsat și de canalul de televiziune Al Arabiya cu capital saudit, suveranul saudit a precizat că ‘terorismul nu cunoaște granițe, iar amenințarea sa ar putea atinge mai multe țări din afara Orientului Mijlociu’, unde jihadiștii din Statul Islamic (SI) acționează cu brutalitate pe teritoriile cucerite din Siria și Irak.

Regele Abdallah, care a făcut aceste remarci vineri cu ocazia primirii unor noi ambasadori acreditați în Arabia Saudită, printre care și cel al SUA, un aliat apropiat al Riadului, a adăugat că lipsa de reacție în fața acestui fenomen ‘este inadmisibilă’.

‘Vedeți cum ei (jihadiștii) fac decapitări și lasă copiii să se afișeze cu capete tăiate pe stradă’, a mai spus el, exprimându-și revolta față de ‘cruzimea’ unor astfel de acte. ‘Ceea ce au comis și ceea ce vor mai comite nu reprezintă un secret pentru voi. Dacă îi neglijăm, sunt sigur că într-o lună vor ajunge în Europa, iar o lună mai târziu în America’, a avertizat el.

‘Vă cer să le transmiteți acest mesaj conducătorilor voștri: trebuie să combatem terorismul cu forța, rațiunea și rapiditatea necesare’, a subliniat suveranul adresându-se diplomaților.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.