Remedii naturale pentru durerea de dinți, cu efecte antibacteriene, antiinflamatoare și analgezice

Pentru durerea de dinți putem folosi câteva remedii naturale, cu efecte antibacteriene, antiinflamatoare și analgezice.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

1. Sarea și piperul
Sarea și piperul ajută dinții sensibili. Au efect antibacterian, antiinflamator și analgezic. Cum trebuie procedat?

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Mixează cantități egale de sare și piper cu câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplică direct pe dintele sau măseaua dureroasă și lasă câteva minute. Clătește cu apă din belșug. Poți repeta procedura de câteva ori pe zi.

2. Cuișoarele
Pentru durerea de dinți ajută să mesteci și cuișoare, care au și ele efect antibacterian, antiinflamator, analgezic și antioxidant. De asemenea, mai poți pisa 2 cuișoare. Amestecă-le cu puțin ulei de măsline sau alt ulei vegetal. Aplică pe dinții sensibili.

O altă opțiune este să înmoi o bucățică de vată în ulei de cuișoare și să freci dinții cu el. Uleiul poate amorți durerea și poate reduce inflamația. Conține eugenol, care este un antiseptic natural. După ce lași să acționeze, clătește gura.

Poți face și o soluție din câteva picături de ulei de cuișoare într-un pahar cu apă. Clătește gura cu această soluție.

3. Usturoiul
Zdrobește un cățel de usturoi și amestecă-l cu puțină sare. Aplică direct pe dinții sensibili. Acesta are acțiune antibiotică. Ajută la eliminarea plăcii bacteriene și reduce durerea.

Poți folosi și granule de usturoi amestecate cu puțină apă. Lasă să acționeze câteva minute. Încearcă să nu atingi cu limba, după care clătește cu apă din belșug. Repetă acest tratament câteva zile la rând.

4. Ceapa
Ceapa are calități antiseptice și antimicrobiene care pot ajuta în cazul durerilor de dinți. Dacă există o infecție care cauzează problema, ceapa va omorî microbii.

La primul semn de durere de dinți, mestecă ceapă crudă timp de câteva minute. Dacă nu poți face asta, freacă dintele sau măseaua dureroasă cu o bucată de ceapă.

5. Clătirea cu apă sărată
Pentru mulți oameni, o clătire cu apă sărată este un tratament eficient pentru a scăpa de durerile de dinți. Apa sărată este un dezinfectant natural și poate ajuta la slăbirea particulelor de alimente și a resturilor care pot fi blocate între dinți.

Tratarea unei dureri de dinți cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și la vindecarea oricăror răni bucale. Amestecați 1/2 linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și folosiți-l ca apă de gură.

6. Extractul de vanilie
Extractul de vanilie conține alcool, care poate ajuta la amorțirea durerii. Proprietățile sale antioxidante dovedite îl fac, de asemenea, un vindecător eficient.

Pentru a utiliza acest remediu, tamponați o cantitate mică de extract de vanilie pe deget sau pe o bucățică de vată. Aplicați-l direct pe zona afectată de câteva ori pe zi.

7. Pliculețe de ceai de mentă
Pliculețele de ceai de mentă pot fi folosite pentru a amorți durerea și pentru a calma gingiile sensibile. Lăsați un pliculeț de ceai folosit să se răcească puțin înainte de a-l aplica pe zona afectata. Ar trebui să fie încă puțin cald atunci când îl veți utiliza.

De asemenea, puteți folosi această metodă pentru a răci, mai degrabă decât a încălzi, zona. Pentru a face acest lucru, puneți un pliculeț de ceai folosit în congelator, timp de câteva minute, pentru a-l răci și apoi aplicați pe dinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.