Renaștere: O nouă șansă pentru PSD Baia Mare

Vineri, 1 martie 2019, a fost o zi plină pentru conducerea PSD Maramureș și pentru noua conducere interimară a PSD Baia Mare. Ziua a început cu o conferință de presă unde liderii Gabriel Zetea, Călin Matei și secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Cosmin Butuza au vorbit presei despre noua șansă de renaștere a filialei PSD Baia Mare. A urmat un maraton de întâlniri al conducerii PSD Maramureș și PSD Baia Mare cu comitetul interimar format pentru filiala social-democrată din Baia Mare,  renăscută, apoi cu consilierii PSD ai municipiului Baia Mare, cu reprezentanții Tineretului Social Democrat, dar și cu Organizația de Femei a PSD Baia Mare.

Scurt și foarte la subiect, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că s-a acordat mandat  deputatului Călin Matei în vederea aducerii la liman a filialei PSD Baia Mare. S-a vorbit despre munca de echipă, despre o conducere colectivă care să ducă, în mod firesc, la pregătirea alegerilor în interiorul filialei, dar și a alegerilor europarlamentare și prezidențiale care vor avea loc în primăvara, respectiv toamna acestui an. În mod direct și cu răspunsuri la subiect, deputatul Călin Matei a arătat presei maramureșene că, echipa largită care o include și pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și pe secretarul de stat în MTS, Cosmin Butuza, dar și alți membri reprezentativi ai PSD, vor munci ”cot la cot” cu membrii simpli ai filialei PSD Baia Mare, pentru a revitaliza şi a da o nouă dimensiune filialei municipale a social-democraților. Au urmat întrebările obișnuite ale mass-media, care au ajuns, cum era de așteptat, la insistențe pentru a se afla candidatul PSD la Primaria Baia Mare, la alegerile locale din 2020.” Mult prea devreme pentru a oferi răspuns la această întrebare”, au spus liderii partidului.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a dorit să aducă lumină și în situația de la Cavnic, unde primarul Vladimir Petruț a fost exclus din PSD, inițial la propunerea foștilor săi colegi primari din Liga Județeană a Aleșilor Locali, iar apoi prin votul dat de Comitetul Executiv Județean al filialei social-democrate. PSD Maramureș, prin liderii săi, dar și prin intermediul consilierilor locali din Cavnic, se va implica în dezvoltarea orașului, însă nu în stilul populist promovat de primar pe rețelele de socializare, ci prin acțiuni concrete. Totodată, s-a făcut precizarea, deloc favorabilă primarului Vladimir Petruț, că Primăria Cavnic s-a situat pe ultimul loc la nivelul județului Maramureș, în ceea ce privește lansarea și promovarea  proiectelor de investiții investiții demarate sau derulate la nivelul orașului. De asemenea, secretarul de stat în MTS, social-democratul Cosmin Butuza a anunțat, oficial, finanțarea în 2019 a Centrului Național de Excelență în Sport ”Lascăr Pană” Baia Mare, dar și demararea de programe pentru sportul de masă în rândul copiilor și al tinerilor.

La întâlnirile care au urmat pe parcursul zilei de vineri și la care au participat, pe rând, consilierii municipali social-democrați, Organizația de Tineret a PSD Baia Mare și Organizația Femeilor Social-Democrate, deputatul Călin Matei a cerut, tuturor, cât mai multă implicare în acțiunile ce vor urma. În egală măsură, noul coordonator al PSD Baia Mare și-a oferit sprijinul și susținerea pentru rezolvarea oricăror probleme care ar putea fi întâmpinate în activitățile lor. S-a decis, totodată, reînceperea zilnică, pe scară largă, a audiențelor cu cetățenii municipiului, pentru a veni în întâmpinarea tuturor problemelor băimărenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.